Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare - factor important, dar nu determinant pentru redeschiderea școlilor (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare - factor important, dar nu determinant pentru redeschiderea școlilor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Ian 2021, 20:41
Sorin Cîmpeanu: Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare - factor important, dar nu determinant pentru redeschiderea școlilor (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, subliniază că în decizia de redeschidere a școlilor factorul determinant va fi evoluția situației epidemiologice și a ratei de infectare din fiecare localitate. ”Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare este un factor important, dar nu este determinant”, a ținut să precizeze, Cîmpeanu, prezent miercuri seară în cadrul emisiunii ”Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

 

Sorin Cîmpeanu: Gradul de vaccinare este un factor important, dar nu este determinant pentru redeschiderea școlilor 

 

”S-a spus de la bun început că factorul determinant pentru decizia de a deschide școlile cu prezență fizică este evoluția ratei de infectare. Disponibilitatea de vaccinare și gradul de vaccinare este un factor important, dar nu este determinant, nu condiționează”, a spus Cîmpeanu.

Referitor la faptul că Ministerul Sănătății a anunțat că în calculul ratei de infectare din localități vor fi incluse și cazurile din focare, ceea ce ar putea duce astfel la o creștere a ratei incidenței îmbolnăvirilor, ministrul Educației a precizat: „Totul se joacă. Orice variantă este posibilă, din păcate, nimeni în lume nu știe ce ne poate rezerva viitorul apropiat, însă tot experții din sănătate au fost aceia care s-au declarat optimiști cu privire lipsa unei creșteri semnificative a ratei de infectare. Riscuri există, nu pot fi reduse la zero, important este să știm cum să le gestionăm mai bine”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației: 10.600 de angajați din învățământ sunt deja programați la vaccinare 

 Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

„110.600 de angajați din învățământ sunt deja programați. Dintre aceștia, 18.600 s-au vaccinat deja. Se adaugă cei care sunt medici și, în același timp, cadre didactice, categorie care intră în plus față de acest număr, dar ei au fost contabilizați în dreptul personalului medical.

Personalul din învățământ este cea mai numeroasă categorie care s-a programat pentru vaccinare. Personalul din învățământ este cel mai dispus să se vaccineze”, a mai precizat ministrul Educației în cadrul aceleiași emisiuni 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   campanie de vaccinare,   redeschidere scolilor