Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, după ce un profesor s-a infectat cu noua tulpină COVID: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează

Sorin Cîmpeanu, după ce un profesor s-a infectat cu noua tulpină COVID: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează

Un articol de: Beatris Ionita - 24 Ian 2021, 11:09
Sorin Cîmpeanu, după ce un profesor s-a infectat cu noua tulpină COVID: Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează Foto: gov.ro Eveniment

Ministerul Educației susține, în continuare, scenariul redeschiderii școlilor la începutul lunii februarie, în ciuda faptului că un profesor de la Şcoala 28 din Bucureşti a fost confirmat cu noua tulpină de coronavirus. Între timp, autoritățile din Sănătate sunt în alertă din această cauză. 

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a declarat că "interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează”, precizând că o decizie privind şcolile va fi luată în 2 februarie.

”Specialiştii din DSP, INSP şi Ministerul Sănătăţii au în atenţie această situaţie, care este fără îndoială îngrijorătoare. Sunt convins că se va întruni şi Grupul tehnico-ştiinţific de pe lângă CNSU. S-a luat deja decizia închiderii şcolii. Partea de secvenţierea genomică pentru a avea sau nu confirmarea infectării cu noua tulpină va dura câteva zile, o săptămână. Până atunci, DSP are în atenţie cu prioritate această situaţie din Şcoala Gimnazială 28 din Sectorul 2”, a declarat, duminică, Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la Digi 24, citează news.ro. 

O decizie finală despre condițiile în care va fi relatp activitatea în unitățile de învățământ va fi luată pe 2 februarie.

”Aceste lucruri vor face parte dintr-o analiză permanentă care se va încheia cu o decizie în data de 2 februarie. Interesul major pentru deschiderea şcolilor se păstrează, cei întreptăţiţi cu competenţă în domeniul sanitar fiind foarte atenţi la aceste evoluţii”, a mai declarat ministrul. 

Sorin Cîmpeanu a precizat că nu se ia în calcul un scenariu hibrid pentru redeschiderea şcolilor, întrucât acesta a fost ineficient. 

”Scenariile anunţate exclud această posibilitate a scenariului hibrid. Acest scenariu hibrid s-a dovedit ineficient din perspectivă educaţională. Scenariile anunţate rămân aceleaşi, sub rezerva analizei evoluţiei epidemiologice, mai ales cu privire la această nouă tulpină”, a mai precizat ministrul. 

 

Vlad Voiculescu susține continuarea cursurilor online

 Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Pe de altă parte, ministrul Sănătății ia în calcul scenariul în care școlile rămân închise

Vlad Voiculescu, ministerul Sănătății susține că mutația virusului este extrem de agresivă, iar școlile ar putea rămâne închise, dacă noua tulpină COVID va provoca un val de îmbolnăviri.

Dacă numărul de îmbolnăviri va crește, măsurile de relaxare care intră în vigoare de luni, inclusiv redeschiderea școlilor ar putea fi anulate, spune ministrul.

"Având în vedere contagiozitatea ridicată a noii tulpini, îndemnul nostru este pentru prudență. Riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Numărul cazurilor este în creștere în foarte multe țări europene și riscul unui nou val al pandemiei este mare și pentru țara noastră. Orice măsuri de relaxare, inclusiv redeschiderea școlilor, pot fi puse în pericol de câteva focare precum cel din școala bucureșteană", a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   noua tulpina coronavirus,   redeschiderea școlilor