Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Eu voi pleda pentru folosirea testelor COVID non-invazive în școli. Nu trebuie să inventăm roata, doar să vedem cum fac alte state

Sorin Cîmpeanu: Eu voi pleda pentru folosirea testelor COVID non-invazive în școli. Nu trebuie să inventăm roata, doar să vedem cum fac alte state

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 13 Apr 2021, 17:15
Sorin Cîmpeanu: Eu voi pleda pentru folosirea testelor COVID non-invazive în școli. Nu trebuie să inventăm roata, doar să vedem cum fac alte state Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul PNL al Educației, a pledat din nou pentru folosirea testelor COVID non-invazive în școli. Acesta a precizat că instituția pe care o conduce nu are competențe medicale, prin urmare se uită „la experiența altor state”. Cîmpeanu a precizat că în alte țări se folosesc aceste tipuri de teste pentru a susține învățarea la școală în condițiile pandemiei de coronavirus, informează edupedu.ro.

 

Sorin Cîmpeanu insistă pe folosirea testelor COVID non-invazive în școli

 

„Soluția este să nu inventăm roata în țară, soluția este să vedem cum folosesc alte state în școli, dar nu numai în școli, aceste teste non-invazive, care sunt puse la dispoziție gratuit de către stat pentru elevi.

Noi, cei care nu avem competențe medicale, ne uităm la experiența altor state. Dacă cineva îmi spune mie că în sistemul de învățământ din Austria, din Franța, o listă întreagă de state se folosesc aceste teste neinvazive, folosesc teste neinvazive neacreditate, neomologate, dați-mi voie să nu cred. Știm sigur că se folosesc în alte state, că au relevanță în alte state unde personalul medical este mult mai disponibil decât în România. Și le folosesc pe acestea și se testează de două ori pe săptămână și se bazează pe acele rezultate.

Eu voi pleda pentru asta: teste non-invazive”, a declarat ministrul Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu a mai spus că Institutul Național de Sănătate Publică nu are testele non-invazive în proceduri, dar e treaba Ministerului Educației să discute cu INSP, să ia în considerare introducerea în proceduri dacă acest lucru este posibil.

 

Problema folosirii testelor COVID non-invazive

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Pe 4 aprilie, Sorin Cîmpeanu a declarat că, în opt săptămâni de școală, au fost folosite mai puțin de 2% din testele antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea COVID în școli. Acesta a propus drept soluție folosirea testelor non-invazive, care ar trebui achiziționate, spunea el, de către Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu. Ulterior, într-o intervenție pentru B1 TV, Cîmpeanu a precizat că a fost informat de la Ministerul Sănătății că testele non-invazive nu sunt relevante, prin urmare nu mai insistă.

Adriana Pistol, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), a explicat apoi de ce testele non-invazile pentru depistarea infecției cu coronavirus, cele care presupun probe de salivă, nu sunt deocamdată recomandate

Medicul a spus că unele state folosesc astfel de teste, dar mai e nevoie de studii care să demonstreze că ele respectă criteriile UE. Potrivit acesteia, consecințele pot fi majore dacă sunt folosite teste a căror precizie și eficacitate nu sunt demonstrate.
 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   scoli,   teste COVID,   teste non-invazive covid