Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Medicii școlari sunt 600 pentru 17.000 de școli și 100 de universități. Ei lucrează acum pentru DSP și trebuie să se întoarcă în școală / Acțiunea de triaj creează aglomerări (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Medicii școlari sunt 600 pentru 17.000 de școli și 100 de universități. Ei lucrează acum pentru DSP și trebuie să se întoarcă în școală / Acțiunea de triaj creează aglomerări (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 27 Ian 2021, 21:25
Sorin Cîmpeanu: Medicii școlari sunt 600 pentru 17.000 de școli și 100 de universități. Ei lucrează acum pentru DSP și trebuie să se întoarcă în școală / Acțiunea de triaj creează aglomerări (VIDEO) Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit miercuri seară, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat, despre triajul epidemiologic și testarea din școli, măsuri care sunt avute în vedere odată cu redeschiderea unităților de învățământ, programată deocamdată pentru 8 februarie.

 

Sorin Cîmpeanu, precizări despre testarea din școli 

 

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a declarat miercuri că pentru testarea în școli este luată în calcul folosirea testelor rapide antigen, această testare urmând a se adresa atât elevilor, cât și cadrelor diactice.

Referindu-se la acest subiect, Sorin Cîmpeanu a precizat: ”Testarea, dacă se va face cu medici școlari, va trebui să depășească două probleme: medicii școlari sunt 600 pentru 17.000 de școli și 100 de universități. Cei 600, în momentul în care vorbim, lucrează pentru DSP, deci ei trebuie să se întoarcă în școală pentru a face testarea și trebuie să fie suficient de mulți pentru a face testarea. Am înțeles că sunt și alternative cu asistenți medicali”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Ministrul Educației: Această acțiune de triaj, pe de o parte, este foarte necesară și benefică, pe de altă parte creează aglomerări

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

Referitor la chestiunea triajului elevilor, Andreea Moldovan a declarat că acesta va fi făcut de un asistent medical, dar se va adapta în funcție de personalul existent în fiecare unitate de învățământ.

„Acolo unde există medic, va fi medic școlar, unde e asistentă, va fi asistentă școlară care va face triajul respectiv. Se adaptează triajul în funcție de personalul pe care îl au la dispoziție”, a spus Moldovan, precizând că autoritățile vor face apel și la părinți să nu își trimită copiii la școală dacă aceștia au simptome specifice COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a precizat, cu privire la acest aspect, că trebuie să se țină cont de faptul că acțiunea de triaj va creea aglomerări în unitățile de învățământ.

”S-a spus, tot de la Ministerul Sănătății, că această acțiune de triaj, pe de o parte, este foarte necesară și benefică, pe de altă parte creează aglomerări. În scenariul verde, toate școlile urmează să fie deschise, sigur, sub rezerva situației epidemiologice, inclusiv noua tulpină. Dacă se va întâmpla așa, imaginați-vă un triaj când apar câteva mii de elevi la aceeași oră. S-a spus tot de către experții din sănătate că se creează aglomerări care, în loc să facă bine, favorizează transmiterea virusului pentru că se așteaptă foarte mult la această acțiune de triaj”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu