Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Văd posibil ca de miercuri să meargă la școală toți elevii din București

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Văd posibil ca de miercuri să meargă la școală toți elevii din București

Un articol de: Vladimir Ionescu - 17 Mai 2021, 12:06
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: Văd posibil ca de miercuri să meargă la școală toți elevii din București Foto: gov.ro Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că toți elevii din București ar putea merge fizic la școală de miercuri, fără diferențiere în funcție de clasă, însă a explicat că acest lucru depinde de decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, care probabil va avea o ședință în cursul zilei de marți, după ce va fi anunțată și rata de infectare de mâine și se va confirma, astfel, trendul descendent.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, vede posibil ca de miercuri să meargă la școală toți elevii din București

 

„Dacă se publică diseară în Monitorul Oficial modificarea la ordinul comun, nu este logic să organizeze ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța deschiderea școlii de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, luni, pentru Edupedu.ro.

Ministrul Educației a explicat că modificările aduse ordinului comun creează cadrul pentru a putea fi luată o decizie a CMBSU în acord cu IJSMB și DSP, însă nu prevede obligativitatea redeschiderii.

„Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală în București, fără diferențiere în funcție de clasă, dacă aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educație-Sănătate creează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU să poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP“, a mai spus Sorin Cîmpeanu pentru publicația citată, explicând totodată că elevii „care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie sa aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ“.

Precizările oficialului vin în contextul în care, în Capitală, rata de infectare cu coronavirus a scăzut luni sub pragul de 1 la mia de locuitori. Mai exact, datele Direcției de Sănătate Publică plasează incidența la 0,94.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   Ministerul Educatiei