Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Nu trebuie să se facă exces de zel cu adeverinţe medicale, nu trimiteţi copiii la analize

Sorin Cîmpeanu: Nu trebuie să se facă exces de zel cu adeverinţe medicale, nu trimiteţi copiii la analize

Un articol de: - 14 Sep 2015, 08:13
Sorin Cîmpeanu: Nu trebuie să se facă exces de zel cu adeverinţe medicale, nu trimiteţi copiii la analize Foto: B1 TV Eveniment

MinistruL Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a explicat că directorii de unităţi de învăţământ nu trebuie să trimită inutil copiii la analize, pentru că, pentru începerea şcolii, sunt suficiente o adeverinţă medicală şi un certificat epidemiologic emis de medicul de familie.

"Nu facem exces de zel. Ştiţi ordinul de ministru: adeverinţă medicală, certificat epidemiologic, nu trimitem copiii la analize inutil. Precizările şi formatul acestor două documente sunt foarte clare", a spsu Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

O adeverinţă medicală cu date privind suferinţe patologice ale copilului şi un aviz epidemiologic prin care se atestă dacă acesta are semne de boală transmisibilă, eliberate de medicul de familie, sunt necesare pentru înscrierea în fiecare an şcolar, atât la şcoală, cât şi la grădiniţă. Documentele trebuie să fie depuse la unităţile de învăţământ până pe 1 octombrie 2015.

Ministrul Cîmpeanu vrea să rezolve şi problema distribuirii manualelor şcolare aşa că le-a cerut şefilor de inspectorate o mai strânsă colaborare cu directorii unităţilor de învăţământ. Cât despre aplicarea prevederilor ordinului privind introducerea noilor criterii de normare, care-i vizează strict pe dascăli, acest lucru se va amâna până la 1 ianuarie 2016, pentru a nu afecta activitatea grădiniţelor, învăţământului special sau al învăţământului profesional.

"Având în vedere faptul că, deşi a fost negociat o bună perioadă de timp şi cu sindicatele, fiind prezentat şi inspectoratelor şcolare, avem in continuare puncte asupra carora nu reusim sa cadem de acord. Vreau sa va spun.aplicarea acestui ordin se va amâna pentru data de 1 ianuarie 2016", a mai spus ministrul Educație.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   elevi,   analize