Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Pentru București, dacă rămânem în scenariul galben, vor merge fizic la școală elevii de grădiniță, din învățământul primar și din clasele terminale

Sorin Cîmpeanu: Pentru București, dacă rămânem în scenariul galben, vor merge fizic la școală elevii de grădiniță, din învățământul primar și din clasele terminale

Un articol de: Beatris Ionita - 23 Ian 2021, 12:47
Sorin Cîmpeanu: Pentru București, dacă rămânem în scenariul galben, vor merge fizic la școală elevii de grădiniță, din învățământul primar și din clasele terminale Foto: Inquam Photos / George Călin Eveniment

Sorin Cîmpeanu a vorbit, sâmbătă, într-o intervenție pe B1 TV despre măsurile de recuparare a materiei pierdute în timpul cursurilor online. Ministrul Educației a declarat că, dacă Bucureștiul va rămâne în continuare în scenariul galben, vor merge la școală permanent elevii de grădiniță, cei din învățământul primar și elevii din clasele terminale: a VII-a, a XII-a și a a XIII-a. 

"Scenariul galben, în modalitate în care a fost anunțat sub rezerva evoluției epidemiologice care va fi analizată în data de doi februarie presupune prezenta fizica pentru copiii din grădinițe, elevii din învățământul primar, pentru elevii din clasele terminale: a VII-a, a XII-a și a a XIII-a, cei care vor susține examene naționale. Asta presupune scenariul galben. Scenariul roșu presupune prezenta fizică a copiilor din grădinițe, elevilor din învățământul primar. Prezenta ar putea fi asigurată pana la nivelul de 6, rata de infectare la mia de locuitori, nivel de la care localitatea se carantinează și din păcate să școlile trec în online din nou. Acesta este sistemul propus, a fost anunțat și va face obiectul discuției din data de 2 februarie și dacă nu se vor înregistra creșteri semnificative și vom rămâne pe aceleași date cu privire la rata de infectare, tot ceea ce s-a anunțat va fi pus în aplicare de pe 8 februarie.

Pentru București, în măsura în care vom rămâne în scenariul galben, cei care vor merge fizic la scoală cei din grădinițe, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale: a VII-a, a XII-a și a a XIII-a, în mod permanent. Scenariul hibrid a fost eliminat, cu prezenta alternativă a fost eliminat pentru ca un profesor nu poate preda și la clasa și online", a declarat Sorin Cîmpeanu. 

 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Tariful de 100 de lei pe oră remedială este motivant pentru profesori

 

"Cele mai multe cadre didactice și-au făcut treaba cu privire la predarea online, doar că diferența dintre ceea ce au predat ei și ceea ce au asimilat elevii este din păcate, din informațiile pe care le avem, mare. S-au înregistrat pierderi la nivelul elementelor acumulate de către elevi,generate de predare online. Pentru acest lucru este nevoie de acțiuni remediale. Ministerul Educației are datoria să asigure cadrul legal pentru ca aceste acțiuni remediale să se poate derula. Pachetul pe care îl are în vedere este un pachet mediu de 5 ore săptămânal. Mediu pentru că diferențele sunt foarte mari intre zone, intre scoli, intre profesori, între elevi. Aceste evaluări vor trebui făcute într-o maniera cat mai particularizată, mai personalizată pentru a putea interveni eficient.Diana Şoşoacă s-a dat în spectacol, în plenul Parlamentului: l-a chemat pe Marcel Ciolacu la protestul din 7 martie şi a desfiinţat bugetul

Cele 16 săptămâni sunt gândite astfel încât pe parcursul lunilor februarie-mai să se poată recupera cat mai multe din ceea ce s-a pierdut, în asa fel încât procesul să se încheie înaintea examenelor naționale. Avem deja un număr estimat de peste 65.000 de elevi, prin interogări la nivelul fierăriei scoli, elevi care se află în situația de risc pentru încheierea situație școlare pe primul semestru. Am promovat un ordin de ministru care extinde cu pana la 8 săptămâni data pana la acr4e pot fi încheiate situațiile școlare pe primul semestru, 8 săptămâni dela revenirea elevilor în scoală.

Sunt măsuri organizatorice în acest plan pe care le pregătim la nivelul unei OUG care să asigure cadrul legal. Tariful unic propus este de 100 de lei pe oră, valoare bruta a drepturilor salariale pentru plata unei ore pentru recuperare. Alocarea acestor fonduri se face acolo unde este nevoie, conform raportările venite din fiecare scoală.

Tariful unic este motivant pentru ca corespunde tarifului de plata cu ora pentru un profesor de peste 25 de ani în învățământ. Avem nevoie de implicarea cadrelor didactice pentru derularea acestui program. Fără implicare cadrelor didactice nu se poate face", a mai explicat ministrul Educației. 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   redeschidere scolilor,   scenariu galben