Sorin Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55% (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55% (VIDEO)
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă seară, într-o intervenție telefonică în cadril emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin, că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Este vorba despre 44% din total angajaților și de 55% dintre cadrele didactice.

Ministrul Educației: Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare

”La momentul la care vorbim, sunt peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați, din care 145.000 au făcut și rapelul. Personalul din învățământ rămâne categoria cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Dacă mă întrebați de procente, este vorba de 44% din cei 350.000 de angajați.

Personalul din învățământ include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55%, deci nu mai este minoritar”, a spus ministrul.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, însă este, în același timp, singura modalitate de a opri pandemia de coronavirus.

”Noi facem absolut ce intră în limitele de competență pentru a promova importanța vaccinării, având ca obiectiv deschiderea școlilor. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, dar sunt convins că cei mai mulți vor reuși să răspundă întrebărilor pe care, în mod firesc, le au. Sunt convins că cei care sunt anti-vacciniști sunt foarte puțini, chiar dacă sunt foarte vocali, cei mai mulți au încă semne de întrebare”, a mai declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă cei mai mulți dintre angajații din învățământ care sunt încă rezervați în privința vaccinării sunt încă din zona rurală, ministrul Educației a răspuns: „Foarte probabil că da”.

”Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare, singurul. Restul ne ajută să o ținem sub control, sunt foarte importante, dar ne ajută doar să o ținem sub control”, a conchis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Peste 110.000 de persoanes-au vaccinatanti-COVID-19 , la nivel național, în ultimele 24 de ore, anunțăComitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, acesta fiind un nou record de la debutul campaniei naționale de imunizare, începută pe 27 decembrie 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
21:40 - Cazul Roșia Montană | Năsui (USR): „Exact în ziua următoare primei declarații a dlui Ciolacu cum că pierdem procesul, volumul tranzacțiilor a crescut de 20 de ori fix pe acțiunea RMGC” (VIDEO)
20:57 - Nicușor Dan: Proiectul propriu-zis Roșia Montană a fost un mare caz de corupție, pe care instituțiile statului NU l-au anchetat / Societatea civilă a reacționat la un mare abuz de drept / Declarațiile politicienilor din timpul procesului, iresponsabile (VIDEO)
20:23 - Oana Roman s-a rugat ca Marius Elisei să o înșele: „Mi-am dat seama că nu se va încheia dacă el nu-și va găsi pe altcineva. Ies dintr-o relație toxică în care victima am fost eu, nu el” (FOTO)
19:51 - Andreea Tonciu și-a împins de la etaj prietena din copilărie: „Știi câtă bătaie mi-am luat atunci? Nu vrei să știi” (FOTO)
19:29 - Oana Zăvoranu are 45 de procese: „Mi-au făcut cele 5 dive ‘apocaliptice’. Mi-au făcut și plângere penală. Am râs” (FOTO)
19:02 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 10 – 16 martie: Peștii își găsesc resursele într-o relaționare puternică, directă cu Divinitatea. Ajută oamenii într-un mod interesant, autentic (VIDEO)
18:34 - Ciolacu: Nu ştiu dacă voi candida la preşedinţie. Trebuie să hotărăsc cu mine însumi / Normal, în cazul în care eşti corupt, pleci acasă! / Avem liste comune cu PNL pentru că e nevoie de stabilitate (VIDEO)
17:54 - Boloș se apără în cazul Roșia Montană: Poți influența bursa când ai un interes pe bursă. Singurul meu interes a fost bugetul României / Avocații mi-au spus că șansele sunt minime și că ar fi o minune să câștigăm, dar iată că am câștigat
17:06 - Korodi Attila, fost ministru al Mediului: Au fost presiuni enorme să lăsăm Gabriel Resources să nu respecte legislaţia / Câteodată am simţit că această companie a jucat foarte puternic şi pentru a câştiga pe bursă
16:43 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: „Lumina e o hrană fără de care viața nu ar exista”. Cum să eliminăm gândurile de frecvență joasă, pentru a evita instant karma (VIDEO)