Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55% (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55% (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 08 Mai 2021, 22:57
Sorin Cîmpeanu: Peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ sunt vaccinați anti-COVID-19. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55% (VIDEO) Foto: Guvernul României / Facebook Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat sâmbătă seară, într-o intervenție telefonică în cadril emisiunii „Special B1”, moderată de Nadia Ciurlin, că peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ s-au vaccinat anti-COVID-19 până acum. Este vorba despre 44% din total angajaților și de 55% dintre cadrele didactice.

 

Ministrul Educației: Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare

 

”La momentul la care vorbim, sunt peste 155.000 de angajați din sistemul de învățământ, vaccinați, din care 145.000 au făcut și rapelul. Personalul din învățământ rămâne categoria cea mai numeroasă în valoare absolută din perspectiva vaccinării. Dacă mă întrebați de procente, este vorba de 44% din cei 350.000 de angajați.

Personalul din învățământ include personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic. Dacă ne raportăm la cei care intră în contact nemijlocit cu elevii, procentul a depășit 55%, deci nu mai este minoritar”, a spus ministrul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, însă este, în același timp, singura modalitate de a opri pandemia de coronavirus.

”Noi facem absolut ce intră în limitele de competență pentru a promova importanța vaccinării, având ca obiectiv deschiderea școlilor. Vaccinarea este și trebuie să rămână un act voluntar, dar sunt convins că cei mai mulți vor reuși să răspundă întrebărilor pe care, în mod firesc, le au. Sunt convins că cei care sunt anti-vacciniști sunt foarte puțini, chiar dacă sunt foarte vocali, cei mai mulți au încă semne de întrebare”, a mai declarat Cîmpeanu.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Întrebat dacă cei mai mulți dintre angajații din învățământ care sunt încă rezervați în privința vaccinării sunt încă din zona rurală, ministrul Educației a răspuns: „Foarte probabil că da”.

”Vaccinarea este singurul act care ne poate ajuta să punem punct acestei crize sanitare, singurul. Restul ne ajută să o ținem sub control, sunt foarte importante, dar ne ajută doar să o ținem sub control”, a conchis ministrul Sorin Cîmpeanu.

Peste 110.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID-19 , la nivel național, în ultimele 24 de ore, anunță Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, acesta fiind un nou record de la debutul campaniei naționale de imunizare, începută pe 27 decembrie 2020.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   vaccinare anti-COVID-19,   campanie de vaccinare