Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Peste două săptămâni este posibil să realizăm o fotografie de moment și propunem revenirea la școală a tuturor elevilor

Sorin Cîmpeanu: Peste două săptămâni este posibil să realizăm o fotografie de moment și propunem revenirea la școală a tuturor elevilor

Un articol de: Raluca Tindeche - 04 Mai 2021, 18:04
Sorin Cîmpeanu: Peste două săptămâni este posibil să realizăm o fotografie de moment și propunem revenirea la școală a tuturor elevilor Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat, într-un interviu acordat pentru Hotnews.ro, că este posibil ca peste 2 săptămâni să fie propusă revenirea la școală a tuturor elevilor.

„Înainte de a încheia criza sanitară vom putea înainta o propunere să se analizeze revenirea la scoală a tuturor elevilor. Nu Ministerul Educației e în măsură să se pronunțe. E posibil peste două săptămâni să realizăm o fotografie de moment și să înaintăm o astfel de propunere, care să-i vizeze pe cei din clasele V, VI, VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a” a declarat Cîmpeanu, potrivit sursei citate. 

„Mi-aș dori ca la jumătatea lunii mai să considerăm că sunt întrunite premisele pentru a analiza dacă este posibilă începerea școlii cu prezență fizică”, a adăugat ministrul. 

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, incidenţa cazurilor de coronavirus pe localităţi, în funcţie de care se vor relua cursurile începând de miercuri. 

Astfel, vor merge la clase copiii din grădiniţe şi învăţământul primar, dar și elevii claselor de gimnaziu şi de liceu, cu excepția celor din ani terminali, din localităţile unde rata de infectare cu coronavirus e sub 1 la mia de locuitori. Elevii din clasele a V-a, VI-a, a IX-a, a X-a și a XI-a din peste 1.400 de localităţi, unde rata de infectare depăşeşte 1 la mie, vor relua cursurile online. Cât despre elevii claselor terminale, aceștia vor reveni la școală din 10 mai.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu