Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Salariile din educație cresc cu 15% de la 1 decembrie (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Salariile din educație cresc cu 15% de la 1 decembrie (VIDEO)

Un articol de: - 12 Oct 2015, 15:57
Sorin Cîmpeanu: Salariile din educație cresc cu 15% de la 1 decembrie (VIDEO) Foto: B1 TV Eveniment

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat luni că începând de la 1 decembrie tot persoanelul din învățământ va beneficia de o creștere de 15% a salariilor.

”Se mai acordă în acest an începând cu 1 decembrie o creștere de 15% pentru tot personalul din învățământ, didactic, didactic auxiliar și nedidactic.  În acest fel, se ajunge la o creștere medie pe anul 2015 de 26,7%. În acest fel, de asemenea, Guvernul a demonstrat că afirmația pe care a asumat-o, aceea că educația și sănătatea sunt priorități naționale, fără a neglija celelalte domenii, se reflectă și din perspectiva creșterilor salariale din Educație”, a anunțat ministruL Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că în acest caz este vorba despre un efort bugetar de 1,7 miliarde de lei și că 304.000 de persoane vor beneficia de majorarea salarială.

Totodată, Cîmpeanu a explicat că această majorare nu feca obiectul legii salarizarii bugetarilor.

”Se discuta separat pe legea salarizarii în sectorul bugetar. În legea salarizării în sectorul bugetar vor fi creșteri salariale și în sănătate și educație, independent de această creștere. Acesta au fost acordată în baza acordului dintre Guvern și sindicatele din învățământ și nu face obiectul legii salarizării unitare”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.Citeşte mai multe despre:   salarii,   educatie,   ministrul educatiei,   Sorin Cimpeanu