Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Stocul de măști din școlile din România este mai mare de 37 de milioane (VIDEO)

Sorin Cîmpeanu: Stocul de măști din școlile din România este mai mare de 37 de milioane (VIDEO)

Un articol de: Irina Mina - 05 Feb 2021, 13:36
Sorin Cîmpeanu: Stocul de măști din școlile din România este mai mare de 37 de milioane (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Eveniment

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că, în prezent, stocul de măști din școlile din România este mai mare de 37 de milioane.

„Stocul de măști la acest moment, din școlile din România, vorbesc doar de măștile achiziționate de către Ministerul Educației prin Inspectoratele Școlare Județene, este mai mare de 37 de milioane de măști. Se adaugă stocurile obținute prin finanțarea achiziții autorităților locale. Sunt exemple și de alte surse de achiziționare a măștilor. Ministerul Educației este în curs de a perfecta un contract de donație, prin care vor fi distribuie în școli 500.000 de măști”, a spus oficialul.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Ministrul Educației: 149 de localități se încadrează în scenariul roșu

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat că 149 de localități se încadrează în scenariul roșu, alte 903 sunt incluse în scenariul galben, iar restul se află în scenariul verde. Pe 8 februarie începe semestrul al doilea al anului școlar, iar elevii se vor reintoarce în bănci, în funcție de rata de infectare cu coronavirus din fiecare localitate în parte.

„În ordinul comun am încercat să răspundem tuturor întrebărilor posibile cu privire la șolile care se deschid, în ce scenariu se deschid. (...) Am afișat pe site-ul Ministerului Educației lista tuturor celor 3.181 de UAT-uri din România, cu încadrarea în scenarii. (...) Sunt 149 de localități aflate acum în scenariul roșu. Sunt 903 localități în scenariul galben, în care vor merge copiii de grădiniță, clasele I-IV, plus clasa pregătitoare și elevii din clasele terminale. Dacă vorbim de examenele naționale, am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene naționale. Astăzi va fi publicat în Monitorul Oficial. (...) Restul localităților, până la 3.181, sunt localități în care școlile vor fi deschise pe toate palierele”, a anunțat Cîmpeanu.

”Avem un plan de acțiune pe următoarele săptămâni pentru a veghea la respectarea regulilor impuse în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății”, a mai spus ministrul Socirn Cîmpeanu.

 Dan Bittman a făcut anunțul surprinzător la care nimeni NU se aștepta niciodată

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   masti de protectie,   redeschidere scolilor