Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu susține că mai puţin de jumătate dintre profesori sunt pregătiţi pentru predarea online / „Am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 - 2020. Îl vom încheia şi pe acesta mai bine”

Sorin Cîmpeanu susține că mai puţin de jumătate dintre profesori sunt pregătiţi pentru predarea online / „Am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 - 2020. Îl vom încheia şi pe acesta mai bine”

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 30 Mar 2021, 23:58
Sorin Cîmpeanu susține că mai puţin de jumătate dintre profesori sunt pregătiţi pentru predarea online / „Am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 - 2020. Îl vom încheia şi pe acesta mai bine” Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a dat asigurări că acest an școlar se va termina mai bine decât cel anterior. El a ținut să le mulțumească profesorilor care au făcut eforturi în acest ultim an pentru a-i învăța pe copii în sistem online. Cîmpeanu a mai spus că suntem încă departe de o predare online așa cum trebuie, mai puțin de jumătate dintre profesori fiind pregătiți. Dar măcar pandemia ne-a arătat că e absolut necesară digitalizarea educației.

 

Sorin Cîmpeanu susține că mai puțin de jumătate dintre profesori sunt pregătiți să predea online

 

„Predarea online e total diferită. Mulţi au făcut eforturi şi acum sunt aproape de ce ar trebui să fie. Foarte mulţi, însă, sunt încă departe, deşi au făcut eforturi. Toate aceste eforturi sunt apreciate şi recunoscute pentru că am reuşit, cum-necum, să încheiem anul şcolar 2019 - 2020.  Îl vom încheia şi pe acesta, mai bine decât cel de anul trecut”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul a mai spus că predarea online nu a ajuns încă la un nivel optim, dar măcar pandemia ne-a arătat cu adevărat că e absolut necesară digitalizarea educației. „Suntem departe de ce trebuie să fim”, a repetat acesta.

Ministrul Educației a mai spus că probabil mai puțin de jumătate dintre cadrele didactice sunt pregătite să predea online așa cum trebuie, dar asta nu e vina lor. 

Tot marți seară, Sorin Cîmpeanu a mai afirmat profesorii trebuie să poarte masca de protecție la clase, iar elevii trebuie să se adreseze conducerii școlii dacă acest lucru nu se întâmplă.

Ministrul a mai declarat că elevii școlilor din toată țara ar putea reveni la clase la sfârșit de mai, început de iunie, fără scenarii de desfășurare a activității didactice, însă a explicat că trebuie îndeplinite patru condiții.
 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   profesori,   scoala online,   predare online,   anul școlar 2020-2021