Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Cîmpeanu: Trendul epidemiologic descendent, condiţie esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică

Sorin Cîmpeanu: Trendul epidemiologic descendent, condiţie esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Apr 2021, 22:55
Sorin Cîmpeanu: Trendul epidemiologic descendent, condiţie esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică Foto: gov.ro Eveniment

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că un trend epidemiologic descendent este condiţia esenţială pentru revenirea elevilor la şcoală cu prezenţă fizică, în timp ce testarea copiilor şi vaccinarea personalului didactic sunt condiţii favorizante.

Oficialul a afirmat, într-o emisiune la TVR1, citat de Agerpres, că întâlnirea de astăzi cu Klaus Iohannis s-a derulat „într-o notă foarte responsabilă, fiind un obiectiv major declarat revenirea cât mai grabnică a tuturor elevilor cu prezenţă fizică în şcoli, cu condiţia confirmării unui trend epidemiologic descendent”.

„Această condiţie este esenţială. Condiţii favorizante sunt modul în care va putea să avanseze campania de vaccinare a personalului din învăţământ - şi mizăm pe responsabilitatea şi conştientizarea tuturor colegilor din învăţământ pentru a se vaccina, scop în care am demarat de ieri o campanie - "Vaccinare şi testare pentru învăţare". (...) A doua condiţie este testarea şi dorim să se utilizeze toate testele care pot fi relevante, invazive considerate sau noninvazive, să fie testaţi toţi elevii care prezintă simptome şi toţi contacţii direcţi ai acestor elevi. Acesta este grupul-ţintă pentru testare, pentru o testare corect orientată. Pentru asta, este nevoie de utilizarea mai multor tipuri de teste, pentru că în multe dintre şcolile din România personalul medical lipseşte. (...) Cu aceste condiţii, şcoala se va putea redeschide în luna mai, în a doua parte a lunii mai, depinde de trendul epidemiologic”, a spus ministrul.

El a mai menționat că, spre finalul acestei luni, se va face o nouă analiză, cu datele la zi ale trendului epidemiologic.

„Se va mai face o analiză spre finalul lunii aprilie, pentru a avea date noi despre evoluţia trendului epidemiologic. Oricum, în data de 4 mai, pentru toţi elevii, cu excepţia celor din clasele terminale, se va reveni la şcoală după scenariile cunoscute”, a menționat Sori Cîmpeanu.

În context, oficialul a adăugat că este mai greu de înţeles de ce clasele a opta, din localităţile unde predarea se face după scenariul roşu, trebuie să adopte sistemul de predare hibrid, în timp ce elevii de clasa a patra pot veni toţi la şcoală.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Cimpeanu,   scenarii scoli,   elevi