Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Grindeanu, audiat la sediul DNA în dosarul BELINA

Sorin Grindeanu, audiat la sediul DNA în dosarul BELINA

Un articol de: - 08 Mai 2018, 14:05
Eveniment

Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat la sediul DNA pentru a fi audiat în dosarul Belina.

„Am venit în calitate de martor”, a spus Grindeanu la intrare.

Dosarul ”Belina” a ajuns în atenţia DNA anul acesta, făcând insula de la Seaca celebră la nivel naţional. La Seaca însă, Belina şi Tel Drum sunt două nume arhicunoscute de ani buni, iar povestea monopolului deţinut de celebra firmă pentru activitatea de pescuit este una veche. Tel Drum gestionează activitatea de pescuit în zona Seaca-Belina încă din 2011, având contract cu Apele Române. Odată cu trecerea insulei în administrarea CJ Teleorman, contractul a rămas valabil, s-a schimbat doar instituţia căreia firma îi plătea chirie. ”Tel Drum a închiriat de la Apele Române în 2011. După ce a trecut în administrarea Consiliului Judeţean, contractul a rămas valabil, doar că banii de la Tel Drum au mers la Consiliul Judeţean. Asta e singura diferenţă. Povestea e veche, scandalul de acum e politic”, mai spune edilul social-democrat din Seaca.

Citeste mai mult: adev.ro/oyadk9

În dosarul Belina este inculpată și fostul secretard e stat în Ministerul Dezvoltării Sevil Shhaideh, fiind acuzată de abuz în serviciu.

În anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 ha, respectiv 45 ha), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private. Pentru realizarea transferului de proprietate a fost adoptată H.G. 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale. Fiind situate în albia minoră a Dunării, Insula Belina şi Braţul Pavel fac parte din domeniul public al statului prin efectul legii şi al Constituţiei, prin urmare nu puteau fi trecute în proprietatea vreunui consiliu judeţean prin hotărâre de guvern, ci doar prin lege.


Citeşte mai multe despre:   Sorin Grindeanu,   Liviu Dragnea
 
 
Loading...