Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat măsura arestării

Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat măsura arestării

Un articol de: - 07 Sep 2015, 07:13
Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru 30 de zile. Primarul Capitalei a contestat măsura arestării Eveniment

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, reţinut de procurorii anticorupţie după ce ar fi primit mită 25.000 de euro, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, mandatul fiind trims duminică noaptea de magistrații Tribunalului București.

Avocatul edilului susține că Oprescu nu a luat mită 25.000 euro precum susțin procurorii și nici nu a cerut această sumă. De asemenea, el a subliniat faptul că Oprescu nu a fost prins în flagrant.

"Am văzut că se discută că ar fi primit mită un milion de euro. Sunt doar susţineri nereale ale denunţătorului. Domnul Oprescu a dat declaraţie amplă în fata judecătorului deşi este nedormit de peste 40 de ore", a spus apărătorul lui Oprescu, potrivit Mediafax.

Potrivit avocatului, Sorin Oprescu a contestat decizia de arestare preventivă şi are încredere în actul de justiţie. Acesta a subliniat că doar un singur denunț din cele patru îl vizează pe Sorin Oprescu, iar celellate trei şi înregistrările făcute de anchetatori vizează alţi şapte inculpaţi cercetaţi în acest caz.

Conform anchetatorilor, Sorin Oprescu avea un aparat care bruia semnalul telefoanelor mobile în timp ce discuta despre primirea șpagilor la el acasă, iar banii îi erau lăsați sub o pernă de pe o cananpea. Referitor la acest subiect, avocatul acestuia a precizat că sunt doar afirmații false ale denunțătorului.

"Nu s-a găsit aparatul la percheziţia care a fost efectuată la domiciliul din Ciolpani. Din nou afirmaţii nereale ale martorului denunţător, aşa cum, deşi astăzi mai bine de jumătate de zi parchetul din această casă a fost scos, căutându-se milionul de euro. Nu s-a găsit nicio sumă de bani", a precizat avocatul Viorel Mocanu, la ieşirea de la Tribunalul Bucureşti. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut sâmbătă spre duminică noapte de procurorii DNA.  Acesta e acuzat că a luat 25.000 de euro de la un denunţător, parte dintr-o mită totală de 60.000 de euro. Mai mult, el e acuzat şi că percepea 10% din mai multe contracte desfăşurate de Primăria Capitalei.

Banii ar fi fost împărţiţi cu subordonaţii săi: directori, consilieri şi alţi funcţionari din Primăriei, patru dintre aceștia primind mandate de arestare: şoferul primarului, directorul şi directorul adjunct al complexului de la Palatul Mogoşoaia și şeful Direcţiei Economice din Primăria Capitalei.

Potrivit DNA, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea Primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.
Primarul Capitalei a fost reţinut sâmbătă spre duminică noapte de procurorii DNA.  Acesta e acuzat că a luat 25.000 de euro de la un denunţător, parte dintr-o mită totală de 60.000 de euro. Mai mult, el e acuzat şi că percepea 10% din mai multe contracte desfăşurate de Primăria Capitalei.

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   Primarul Capitalei,   Tribunalul Bucuresti