Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu cere înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau control judiciar

Sorin Oprescu cere înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau control judiciar

Un articol de: -
Foto: B1 TV Eveniment

Acocatul lui Sorin Oprescu a  depus, luni, la Tribunalul București, o cerere în care solicită înlocuirea arestului preventiv pentru clientul său cu o măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu sau controlul judiciar, scrie stiripesurse.

Oprescu a mai cerut și săptămâna trecută să iasă din arestul Capitalei, dar Curtea de Apel i-a respins cererea.

Procurorii DNA susțin că în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% și 33% din profitul brut, iar diferența era remisă funcționarilor din cadrul aparatului primarului municipiului București, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcții de conducere din cadrul a două instituții publice din subordinea primarului municipiului București, facilitau câștigarea contractului, vorbeau cu angajații din subordine să accepte documentația de atribuire, precum și să aprobe și dispună efectuarea plății facturilor emise de firmele respective, foarte repede față de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcții de conducere în aparatul primarului municipiului București, precum și pentru primar", preciza DNA. (Detalii AICI)


 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   DNA,   arest preventiv,   control judiciar
 
 
 
Loading...