Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu, despre o viitoare sală de concerte: Nu-mi trebuie decât un an și jumătate

Sorin Oprescu, despre o viitoare sală de concerte: Nu-mi trebuie decât un an și jumătate

Un articol de: - 29 Aug 2015, 21:07
Sorin Oprescu, despre o viitoare sală de concerte: Nu-mi trebuie decât un an și jumătate Foto: facebook.com Eveniment

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, susține că o viitoare sală de concerte performantă ar putea fi construită într-un an și jumătate, proiectul fiind realizat.

"În acest moment s-a făcut făcut o lege prin care Ministerul Justiției are voie să exproprieze — și face acest lucru — toată zona aceea de 102.000 metri pătrați. Proiectul e făcut. După care se stabilește cât de mare să fie Cartierul de Justiție. După care venim și noi cu proiectul sălii. Este un proiect frumos. Și îndemnul este întotdeauna 'Lasă că rezolvăm noi!'. Asta e situația sălii respective. Nu-mi trebuie decât un an și jumătate. Restul, alte lucrări, mai ales cum sunt pe bani europeni, datorită legislației care vine de undeva din anii care au trecut și care permite ca o licitație să se repete la nesfârșit, din cauze pe care poți să ți le închipui, și dau exemplul Sălii Polivalente, Parcul Lia Manoliu, care în acest moment are un an și nouă luni, viitorii constructori luptându-se unul cu altul în justiție, iar eu așteptând o hotărâre a Justiției, deoarece vă spun foarte sincer că nu doresc să strivesc ariciul cu fundul meu", a declarat edilul la conferința de presă dinaintea deschiderii Festivalului Internațional "George Enescu".

Ideea construirii unei săli de concerte cu o acustică la nivel european există încă din 2005, când ministrul Culturii era Adrian Iorgulescu, notează Agerpres.

Acustica Sălii Mari a Palatului a fost criticată, de-a lungul timpului, de numeroși muzicieni prezenți la Festivalul "Enescu".

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   Ministrul Culturii