Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu, despre oprirea apei calde în București: Nu putem să vorbim despre bani virtuali (VIDEO)

Sorin Oprescu, despre oprirea apei calde în București: Nu putem să vorbim despre bani virtuali (VIDEO)

Un articol de: - 06 Oct 2014, 15:07
Eveniment

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit luni, într-o conferință de presă, despre problema apei calde, care a afectat mai multe sectoare ale Bucureștiului. Astfel, edilul critică ELCEN pentru că vorbește despre bani virtuali.

„Nu înțeleg de ce acestă măsură, pentru că ELCEN-ul avea datorii. Să-și rezolve probleme lelor în casă. ELCEN a procedat în mod incorect. 100% a proprit conturile în virtutea datoriei de 88 de milioane de euro, care vine din 1995. Datoria de bază din 95 era de 5 de miliarde lei, iar ea s-a tansformat din cauza penalităților în 88 de milioane de euro, bani care în ăștia 6 ani, întodeauna ELCEN îi evidenția ca fiind la profit neîncasat. Nu putem să vorbim despre bani virtuali”, a spus Oprescu.

Acesta a făcut un „apel la toți factorii implicați să privească cu toate responsabilitatea toate aspectele cu impact social care se pot repercuta chiar pe ei”.

„Nu cred că GDF Suez dorește să procedeze așa cum procedează Gazpromul. Să spună, nu să scadă presiunea de transport a gazelor, ca să nu putem aproviziona civilizat populația”, a mai spus primarul.

Începând de marţi, Distrigaz a limitat cantitatea de gaze livrată către ELCEN, din cauza unei datorii de 88,86 de milioane de lei, Distrigaz anunţând sâmbătă că a reluat furnizarea la parametri normali.

Oprescu dă vina pe Distrigaz și pe Elcen pentru lipsa apei calde


Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   apa calda,   RADET
 
Loading...