Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru moartea copilului sfâșiat de maidanezi

Sorin Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru moartea copilului sfâșiat de maidanezi

Un articol de: B1 TV - 06 Sep 2013, 09:10
Sorin Oprescu riscă 10 ani de închisoare pentru moartea copilului sfâșiat de maidanezi Eveniment

Primarul USL al Capitalei, Sorin Oprescu riscă zece ani de închisoare, după moartea copilului sfâşiat de câinii maidanezi într-un parc al Capitalei. Potrivit unui articol din Codul Penal, încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepeşte cu închisoare de la 2 la 10 ani.

„Încălcarea din culpă, de către un funcţionar public, a unei îndatoriri de serviciu, prin neîndeplinirea acesteia sau prin îndeplinirea ei defectuoasă, dacă s-a cauzat o vătămare importantă intereselor legale ale unei persoane, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 2 ani sau cu amendă. Fapta prevăzută în aliniatul 1, dacă a avut consecinţe deosebit de grave, se pedepeşte cu închisoare de la 2 la 10 ani”, se arată în Codul Penal.

Iar edilul ar putea ajunge chiar să primească pedepsa maximă în acest caz, scrie Curentul.

Consiliile locale aveau, încă din 2001, obligaţia legală să eutanasieze câinii fără stăpân capturaţi de pe străzi care nu sunt revendicaţi sau adoptaţi în şapte zile, prevederi legale care nu au fost aplicate, neexistând nici sancţiuni pentru nerespectarea legii. Prevederea privind eutanasierea este cuprinsă în ordonanţa de urgenţă 155 pe 2001 şi preluată în Legea 227 pe 2002.

 

Citeşte mai multe despre:   Sorin Oprescu,   codul penal