Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Roșca Stănescu, despre condamnare: Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum

Sorin Roșca Stănescu, despre condamnare: Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum

Un articol de: - 07 Oct 2014, 17:19
Sorin Roșca Stănescu, despre condamnare: Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum Foto: activenews.ro Eveniment

Sorin Roșca Stănescu a postat un mesaj, marți, după aflarea sentinței definitive prin care este condamnat la doi ani închisoare cu executare în dosarul Rompetrol. (Detalii AICI) 

El anunță că și-a făcut bagajele și „se pregătește de drum”, spunând că va încerca să se adreseze opiniei publice, din închisoare, când va avea posibilitatea, potrivit CorectNews.com.

În document, senatorul și-a susținut în continuare nevinovăția față de implicarea sa în dosar Rompetrol.

Iată integral mesajul lui Sorin Roșca Stănescu: 

Am aflat că sunt condamnat penal. La închisoare. Fără suspendare.

Mi-am făcut bagajele și mă pregătesc de drum. Înainte însă doresc să le transmit tuturor celor care mă cunosc, dar și cetățenilor care nu mă cunosc câteva gânduri.

În urmă cu 8 ani am fost implicat în faimosul dosar Rompetrol. Acesta are trei mari capitole. Piața bursieră, creanța Libia și nereguli identificate de procurori privind modul în care a fost organizată societatea.

În ceea ce mă privește, am fost cercetat penal pentru „informații privilegiate”, de care aș fi beneficiat cu ocazia emisiunilor de acțiuni Rompetrol. Atunci, am achiziționat acțiuni nu la 80 de lei, prețul de la lansare, ci mult mai târziu, la 120 lei, numărându-mă printre cele câteva mii de persoane care au cumpărat. Mai târziu, am vândut acțiuni nu la prețul cel mai mare la care au ajuns ele, ci la un preț cu o treime mai mic. În urmă cu circa trei ani, magistratul care ne-a judecat ne-a comunicat, verbal și în scris, unora dintre noi, cei implicați în achiziționarea acțiunilor pe bursă, că prezumtiva infracțiune s-a prescris.

Am fost întrebați dacă dorim să uzăm de prescripție. Toți, inclusiv eu, am declarat că nu și că dorim să ne judecăm până la capăt. În urmă cu circa doi ani s-a dat o sentință de achitare.

Conform instanței, eram toți nevinovați. Motivarea a fost redactată abia după aproape un an.

În acest an, Procuratura a făcut apel și am fost din nou judecați. În ceea ce mă privește, nu am invocat, în niciun fel, prescripția. Procurorul de instanță a făcut-o însă.

La termenul la care s-a judecat acest proces la Curtea de Apel, el a cerut instanției să constate că faptele s-au prescris. Eu, prin aparatorul meu, am solicitat ca procesul să se judece, să se constate că sunt nevinovat, confirmându-se astfel decizia primei instanțe.

Astăzi am aflat că sunt condanat, astfel încât mă pregătesc pentru a mă duce la penitenciar. Începând de mâine, voi fi dincolo. Și voi încerca să mă adresez de acolo, când și cum voi putea, opiniei publice
.”

Citeşte mai multe despre:   sorin rosca stanescu,   condamnare