Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorin Roșca Stănescu lansează atacuri la adresa „procurorilor butonați”, din spatele gratiilor

Sorin Roșca Stănescu lansează atacuri la adresa „procurorilor butonați”, din spatele gratiilor

Un articol de: B1 TV - 19 Oct 2014, 18:46
Sorin Roșca Stănescu lansează atacuri la adresa „procurorilor butonați”, din spatele gratiilor Foto: agerpres.ro Eveniment

Din spatele gratiilor, Sorin Roşca Stănescu lansează noi atacuri. Fostul senator liberal nu crede în independenţa Justiţiei şi îi numeşte mercenari pe magistraţii şi procurorii români.

Într-o postare online, politicianul susţine că există mulţi anchetatori care au fost făcuţi peste noapte judecători, pentru a îndeplini o misiune. Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol.

Fostul senator liberal, Sorin Roşca Stănescu a pus sub semnul întrebării independenţa justiţiei din România într-un articol postat pe internet.

"Ce proceseaza judecătorii? Ceea ce au instrumentat procurorii. Iar dacă au existat procurori butonați, magistrații sunt obligați să joace la liber impus. Se întâmplă ca lucrurile să devină şi mai complicate atunci când nu se mai găsesc judecători pentru a fi promovaţi. Când aceştia sunt substituiţi cu procurori. Făcuţi peste noapte judecători. Unii cu consemne. Cu misiune", susține Sorin Roșca Stănescu pe blogul personal.

Potrivit politicianului, unii magistraţi acţionează întocmai ca nişte mercenari.

"Dacă într-un sistem care îşi va reveni după un deceniu al ruşinii, Consiliul Superior al Magistraturii va deveni, în fine, singura instanţă în măsură să numească, să promoveze sau să retrogradeze procurori şi judecători, fără nicio imixtiune a guvernului sau preşedinţiei, atunci va exista şansa ca justiţia să se autoreglementeze cu adevărat şi să elimine, într-un timp rezonabil, toate elementele de ingerinţă din sânul ei. Adică mercenarii", adaugă acesta.

Sorin Roşca Stănescu a fost condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol la începutul lunii şi este încarcerat la Penitenciarul RAhova pe toată perioada de carantină.

Citeşte mai multe despre:   sorin rosca stanescu,   magistrati,   procurori