Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorina Matei, despre motivarea CCR privind completurile de cinci judecători: Completul lui Liviu Dragnea rămâne blocat (VIDEO)

Sorina Matei, despre motivarea CCR privind completurile de cinci judecători: Completul lui Liviu Dragnea rămâne blocat (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 29 Noi 2018, 22:13
Sorina Matei, despre motivarea CCR privind completurile de cinci judecători: Completul lui Liviu Dragnea rămâne blocat (VIDEO) Eveniment

Jurnalista Sorina Matei a explicat joi, într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, în contextul motivării publicate de Curtea Constituțională la decizia prin care a constatat existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în privința formării completurilor de cinci judecători, că acel complet care judecă dosarul lui Liviu Dragnea va rămâne blocat. 

”Este o situație cam complicată. Să ne referim la cazul Dragnea pentru că aici miza este dosarul domnului Dragnea de la Curtea Supremă. Completul domnului Dragnea rămâne blocat și nu prin efectele deciziei Curții Constituționale, ci prin efectele deciziei Curții de Apel, respectiv de doamna Alina Ghica, care a trecut în tabăra PSD. 

Motivarea care va intra în vigoare de mâine, de la publicarea în Monitorul oficial, ne spune că doamna Tarcea, președinta Curții Supreme, a tras corect completurile de cinci a doua oară, însă mai mulți oameni din justiție au recunoscut că, într-adevăr, acest complet al lui Dragnea rămâne blocat din cauza deciziei Curții de Apel. Și aici va avea o problemă chiar judecătoarea Alina Ghica care va trebui să explice în motivare de ce a suspendat hotărârile Curții Supreme când s-a tras a doua oară completul lui Dragnea având în vedere că la acel moment când a luat decizia doamna Ghica, motivarea CCR nu exista. 

În 2019, Curtea Supremă va trage din nou la sorți, a treia oară, completurile de cinci. În motivare CCR bate obrazul CSM și spune că «de ce nu ați văzut că timp de cinci ani aceste completuri de cinci judecători au fost trase greșit, doar patru din cei cinci, pentru că în țara asta, potrivit Constituției, CSM trebuie să supravegheze». Curtea Constituțională le dă și un ghiont celor de la CSM, spunându-le că cinci ani au dormit în papuci”, a explicat Sorina Matei

Întrebată ce se va întâmpla dacă după contestarea deciziei Curții de Apel se va decide că acel complet care judeca dosarul lui Liviu Dragnea era legal, Sorina Matei a explicat: ”Se va întâmpla că acest al doilea complet care, vedem că a fost extras legal, va trebui motivată decizia doamnei Ghica și se judecă chiar la Curtea Supremă. Aici avem o altă aberație în care Curtea Supremă judecă o decizie a Curții de Apel în care chiar ea este la mijloc”. 

”Miza aceste povești de la Curtea de Apel este ca al doilea complet al domnului Dragnea, cel care a fost extras corect, să nu administreze probe în dosarul angajărilor fictive pentru că dacă administra probe, domnul Dragnea rămânea și pe 2019 cu acest complet. 

Miza este ce se întâmplă cu deciziile definitive pronunțate ce ÎCCJ care au ieșit din completurile de cinci, compuse nelegal. CCR spune astăzi că nu se întâmplă nimic cu aceste decizii, adică cu condamnările de până acum 30 de zile. Deci CCR practic a salvat condamnările de până acum din România din ultimii 4-5 ani, pronunțate de aceste completuri de cinci”, a mai declarat Sorina Matei

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Scandalul politic al momentului! A ieşit mizeria de sub preş? Gabriela Firea, ameninţată cu moartea de Liviu Dragnea!

Citeşte mai multe despre:   CCR,   Liviu Dragnea,   Sorina Matei