Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorina Matei: Înregistrările date de Mirică demonstrează ce făceau, de fapt, ea și Kovesi la DNA - Dosare procurorilor care nu răspundeau la comenzi

Sorina Matei: Înregistrările date de Mirică demonstrează ce făceau, de fapt, ea și Kovesi la DNA - Dosare procurorilor care nu răspundeau la comenzi

Un articol de: B1.ro - 13 Ian 2019, 16:46
Sorina Matei: Înregistrările date de Mirică demonstrează ce făceau, de fapt, ea și Kovesi la DNA - Dosare procurorilor care nu răspundeau la comenzi Eveniment

Înregistrările date de procuroarea Mirică demonstrează că ea și Laura Codruța Kovesi făceau dosare judecătorilor și procurorilor din DNA care-i stăteau în gât lui Kovesi și nu-i răspundeau la comenzi, scrie Sorina Matei, într-o postare pe Facebook.

”Mă bucur că se dovedeşte acum, chiar prin înregistrările date de doamna Mirică, prietena doamnei Kovesi, cam ce făceau amândouă de fapt când erau în DNA. Ele făceau, la secţia I, care era practic în subordinea doamnei Kovesi, în serviciul de combatere a corupţiei din magistratură din cadrul DNA, care era condus de Mirică şi înfiinţat după o idee a lui Kovesi-Titian, dosare nu numai judecătorilor şi ci procurorilor din DNA care-i stăteau în gât, o contrau, nu o slugăreau și nu răspundeau la comenzi.

În înregistrările livrate azi, în care Mirică o înregistrează pe Jurma, Mirică fiind în spume că i s-a infirmat fixaţia ei- rechizitoriul pe DIPI, este vorba de nişte “dosare” care au fost deschise în prima parte a anului 2017 pe o serie de procurori DNA: Nistor, adjunctul DNA, Mihaela Moraru, Doru Ţuluş şi mulţi alţii. Cam pe toată lumea pe care nu sufereau doamna K, doamna Tiţian şi doamna Mirică”, scrie jurnalista Sorina Matei, pe Facebook. 

Aceasta mai notează că Laura Codruța Kovesi nu a reușit să scape de Călin Nistor, care-i stătea în gât, din simplul fapt că adjuncții nu pot fi revocați decât de ministrul Justiției: ”După ce a făcut “dosarele”, în iunie 2017, aşa cum se ştie, Kovesi i-a revocat până la urmă pe Mihaela Moraru şi pe Ţuluş, care îi stăteau în gât, au apărut cu ea şi înregistrări atunci despre ce făcea cu adevărat în DNA, iar pe Nistor nu a putut să-l revoce pentru că, legal, adjuncţii nu pot fi revocaţi decât de ministrul Justiţiei”.

De altfel, se pare că Laura Codruța Kovesi le-ar fi făcut dosare lui Nistor, Mihaelei Iorga și altor procurori din DNA chiar în aceeași zi.

Matei mai scrie că ”dosarele” erau folosite ca mijloc de presiune, pentru ca nimeni să nu vorbească despre ce fac Mirică și Kovesi la DNA: ”Dosarele, aşa cum reiese chiar din discuţiile celor două, erau automat înregistrate în penal de prietena Mirică, la secţia Kovesi-Titian, în baza unor plângeri “informe” de la condamnaţi sau diverşi. Adică plângeri care nici nu aveau nici măcar toate datele, fiind incomplete. “Dosarele” au fost ţinute aşa un an şi jumătate, ca mijloc de presiune, ca nimeni să nu vorbească de ce fac madamele şi dacă cineva zice ceva, ea să spună că contestatarii ei sunt “cercetaţi”. Tot de ea practic. Ceea ce în cazul Moraru şi Tuluş s-a şi întâmplat. Faza tare este că madamele s-au şi lăudat la presa lor că au deschis tuturor dosare, aşa cum a şi apărut în acea perioadă că toţi contestatarii lor din DNA sunt nişte “corupţi”, astfel că împricinaţii au aflat de la jurnalişti de aceste aşa zise dosare, ele ţinându-le acolo în nelucrare, că nu conta dacă au în instituţie nişte oameni să zicem “corupţi”- ca să le soluţioneze, să le trimită în instanţă dacă se probau, conta ca dosarele pe aberaţii să fie ţinute ca mijloc de presiune”.

Acum, susține Matei, ”madamele” sunt supărate că nu le-au ieșit jocurile, că au revenit în DNA contestatarii lor și, prin urmare, continuă să dea înregistrări ca să se spună că Nistor, care abia a preluat șefia DNA, a luat o șpagă de un milion de euro: ”Iar acum, în spume că Nistor a ajuns interimar DNA, că Mihaela Moraru s-a întors în DNA, că Nicolae Marin, un alt contestatar, a ajuns şeful DNA Ploieşti, că Lucică Onea a fost revocat, că Titian şi-a luat bocceluţa şi a plecat, la fel şi Mirică şi alţii, ceea ce evident că nu le convine, madamele dau în continuare înregistrările în care tot ele au fript-o pe Jurma, ca să spună că Nistor, care a ajuns de câteva zile la comandat DNA, este de fapt un “corupt” pe dosare făcute chiar de ele, că luase 1 milion de euro şpagă, nu se ştie pentru ce, de la cine, când şi cum, ca şi Mihaela Moraru şi mulţi alţii pe care îi acuzau. “Dosarele” made by Kovesi-Mirică-Tiţian sunt acum la Secţia de investigare a infracţiunilor din magistratură de la PG, în urma pierderii competenţei DNA pe magistraţi. Circul Struţki cu madamele şi DNA”.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Matei,   DNA,   Florentina Mirica,   Laura Codruta Kovesi_1