Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Sorina Pintea: Cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu va fi amendat

Sorina Pintea: Cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu va fi amendat

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 19:41
Sorina Pintea: Cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu va fi amendat Foto: Captură B1 TV Eveniment

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a ţinut să le atragă atenţia cadrelor medicale din unităţile de primiri urgenţe că în curând vor fi date amenzi substanțiale acolo unde nu se respectă timpii de aşteptare.

"Există un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate şi amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparenţă şi atunci, cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu înăuntru va plăti o amendă substanţială", a declarat Sorina Pintea, citată de Agerpres.

Ministrul a mai precizat că va continua vizitele inopinate în spitale: ”După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcţie de reclamaţii. Vă imaginaţi că în momentul în care ai 62 de reclamaţii de la un spital începi să-ţi pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toţi nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme şi merg în funcţie de numărul de reclamaţii. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniţi dumneavoastră se face curăţenie, dar eu pot să spun că sunt şi manager şi femeie şi văd dacă s-a făcut curăţenie astăzi sau dacă se păstrează”.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea