Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Soția pilotului infectat cu bacterii instraspitalicești: "Este un risc enorm de a face o pneumonie netratabilă" (VIDEO)

Soția pilotului infectat cu bacterii instraspitalicești: "Este un risc enorm de a face o pneumonie netratabilă" (VIDEO)

Un articol de: - 18 Iul 2016, 20:39
Soția pilotului  infectat cu bacterii instraspitalicești: "Este un risc enorm de a face o pneumonie netratabilă" (VIDEO) Foto: giurgiuveanul.ro Eveniment

Irina Cojocaru, soția pilotului paramotorului care s-a prăbușit la Comana și care a contratact două infecții spitalicești la Bagdasar-Arsene, a intervenit telefonic pentru B1TV și a oferit noi informații despre starea bărbatului și cererea sa de transferare a acestuia la un spital din Viena.

"Chiar înainte să vorbesc cu dumneavoastră m-a sunat o doamnă de la Ministerul Sănătății care mi-a spus ca mă voi fi contactată de un voluntar pentru a îm explica procedurile privind transferul la Viena" a spus aceasta.

"Din propie inițiativă am fost la laboratorul de la Institutul Matei Balș, am aflat rezultul, am aflat cu ce bacterii din spital e infectat, am aflat că rezistența lor la antibioticii e foarte mare, și e un risc enorm enorm de a face o pneumonie netratabilă"

Irina Cojocaru a spus că este vorba despre 2 bacterii spitalicești, prezent în aparatura medicală, în special în secțiile ATI, iar medicii de la Bagdasar Arsenie fac tot ce trebuie, și e important să faci totul acum pentru salvarea acestuia.

Soția pilotului a spus că era imposibil transferul încă de după producerea accidentului, doarece starea sa nu permitea, abia de o zi medicii și-au dat acceptul pentru transferarea acestuia. Pentru transfer femeia va trebui să mai facă o cere către CNAS în momentul în care primește acceptul de la clinică din străinătate, iar pentru clinica din afara țării trebuie trimise mai multe documente medicale.

Femeia a spus că se va sprijini pe ajutorul oamenilor după ce a deschid două conturi în care se poate dona pentru acest caz.
costuri- ma bazez pe sprijinul oamenilor, sotul meu are foarte multi prieteni, are foarte multe ajutoa, ne-am gandit cum sa facem sa il facem bine, daca se poate ceva pe filiera de minsiter vom vedea.

Soția pilotului paramotorului infectat cu bacterii instrapitalicești: "Este un risc enorm de a face o pneumonie netratabilă"

Pentru mai multe detalii despre starea pilotului, AICI.Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români