Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spaima TRAFICANŢILOR s-a pensionat! Da, este vorba chiar de... (FOTO)

Spaima TRAFICANŢILOR s-a pensionat! Da, este vorba chiar de... (FOTO)

Un articol de: B1.ro - 06 Sep 2018, 14:50
Spaima TRAFICANŢILOR s-a pensionat! Da, este vorba chiar de... (FOTO) Eveniment

Frumoasă, desteaptă şi inimoasă! Asa o descriu politistii de frontieră din vama Albiţa pe Lila, căteluşa care, de 9 ani de zile, este unul dintre cei mai constiincioşi şi vigilenţi grăiniceri de la hotarul de est al ţării! După atâtia ani în care si-a făcut datoria, pentru Lila a sosit vremea pensionării, scrie Vremea Nouă.

Ionel Tiron, agent şef adjunct, este cel care a avut în tot acest timp în responsabilitate, coordonarea căteluşei. În urmă cu 10 ani, el însuşi o alesese din padocul şcolii din Sibiu, unde erau mulţi alţi câini, aparent mai performanţi, decât Lila care avea o ureche bleagă. Huşeanul însă a mers pe intuitie şi a ales-o pe Lila.

Şi bine a făcut, căci cătelusa nu l-a dezamăgit niciodată. Chiar dacă a trebuit să se antreneze si câte 5 ore pe zi, Lila si-a făcut treaba cu mult devotament. A descoperit odată 3000 de grame de canabis, pe la Podu Turcului, iar altădată a depistat în masina unui individ nu mai putin de 50.000 de pastile anabolizante. Traficantii se speriau, când vedeau că Lila e la datorie.

Acum a venit vremea ca ea să iasă la o binemeritată pensie, chiar dacă va mai rămâne o vreme în vama Albiţa. Ca un tovarăş adevărat, agentul şef adjunct Ionel Tiron a anuntat că nu o va abandona pe Lila nici după ce aceasta va ieşi din activitate, ci o va lua la el acasă, în familia sa.

Citeşte mai multe despre:   Albita,   vama,   caini,   Lila,   Ionel Tiron