Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Specialist în tehnologii neconvenționale: Cutremurele din Galați, fenomen produs de mâna omului. Acolo sunt activități ilicite de foraj
Exclusiv

Specialist în tehnologii neconvenționale: Cutremurele din Galați, fenomen produs de mâna omului. Acolo sunt activități ilicite de foraj

Un articol de: - 03 Oct 2013, 16:47
Specialist în tehnologii neconvenționale: Cutremurele din Galați, fenomen produs de mâna omului. Acolo sunt activități ilicite de foraj Eveniment

Specialistul în tehnologii neconvenționale Emil Străinu lansează o ipoteză uimitoare cu privire la zecile de cutremure înregistrate în ultimele săptămâni în comuna Izvoarele din județul Galați. Expertul susține că mișcările tectonice au fost provocate de mâna omului, prin activități ilegale de foraj, care nu au respectat normele de protecție a mediului.

„Am impresia că trebuie extinsă cercetarea și la zonele împrejmuitoare, înspre județul Vaslui, Bacău, pentru că acolo avem exploatări atât de gaze, cât și de petrol. Mai ales că au ieșit acele substanțe care au stricat calitatea apei. Se pare că fac parte din substanțele de injecție care sunt folosite la sonde. Undeva în zonă, spre nord, s-au făcut și niște sondări legate de scoaterea gazelor de șist prin fracturare hidraulică,  care se realizează tot prin injecție de substanțe, la presiuni foarte mari”, a declarat Emil Străinu, pentru emisiunea „România, acum”, de pe B1 TV.

Acesta spune că o posibilă cauză a cutremurelor repetate poate fi și creșterea nivelului apei în Lacul Brateș, care exercită o presiune mare asupra apelor freatice.

„Trebuie luat în calcul și creșterea nivelului apei în Lacul Brațeș, care poate crea o presiune mare asupra apelor freatice și asupra apelor de mare adâncime, care pot ridica diverse resturi subterane la suprafață. Acolo avem un strat subteran care niște calități plastice deosebite și emanarea gazelor provoacă acele sunete deosebite. Se ejectează din pământ cantități importante de gaze”, a mai spus specialistul.

Bazându-se pe cazuistica din lume și pe cunoștințele sale, expertul spune că cel mai probabil este vorba despre o eroare umană.

„Cred că este o scăpare tehnologică undeva și dacă se va întretupe brusc, înseamnă că cineva a întrerupt aceste activități care poate nu au respectat baremele științifice de protecție a mediului. Prin cazuistica din lume și prin ceea ce am citit, este un fenomen produs de mâna omului. Este evident că sunt activități ilicite de foraj”, a concluzionat Emil Străinu.

Un caz similar se înregistrează în Spania, acolo unde o instalație submarină de stocare a gazelor pare să se afle la originea zecilor de cutremure care au afectat coasta de nord-est a țării în ultimele două zile. (Detalii AICI)

Specialist în tehnologii neconvenţionale: Cutremurele din Galaţi, cauzate de mâna omului
Embed:


Citeşte mai multe despre:   cutremure,   Stiri Galati