Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Specialiști: „Vaccinarea anti-COVID a animalelor de companie ar putea deveni necesară”

Specialiști: „Vaccinarea anti-COVID a animalelor de companie ar putea deveni necesară”

Un articol de: Raluca Tindeche - 26 Ian 2021, 10:42
Specialiști: „Vaccinarea anti-COVID a animalelor de companie ar putea deveni necesară” Eveniment

Un editorial scris de un grup de specialiști în revista Virulence arată că evoluția continuă a virusului la animale urmată de transmiterea către oameni ''prezintă un risc semnificativ pe termen lung pentru sănătatea publică'', potrivit Sky News.

Specialiștii spun că pentru a limita răspândirea coronavirusului se ia în calcul în viitor vaccinarea animalelor.
Coronavirusul poate infecta animalele precum pisicile, câinii sau nurcile, potrivit experților de la Universitatea East Anglia și Universitatea din Minnesota, SUA. 
”Nu este un scenariu fantezist. Vaccinarea unor specii de animale domestice pentru COVID ar putea deveni necesară pentru a reduce răspândirea infecției cu noul coronavirus”, au spus aceștia. 

Profesorul de genetică evolutivă Cock van Oosterhout, unul dintre autorii lucrării amintește de Danemarca, spune că pisicile și câinii pot contracta coronavirusul și că nu dezvoltă simptome. Nu sunt însă cunoscute cazuri în care aceste animale domestice să fi transmis virusul la oameni.

”Este logic să dezvoltăm vaccinuri pentru animalele de companie ca măsură de precauție. Așa putem reduce acest risc. Trebuie să fim pregătiți pentru orice atunci când e vorba de COVID”, a spus geneticianul. 

”Interesant este că rușii au început deja să dezvolte un vaccin pentru animalele de companie, despre care există însă foarte puține informații”, a declarat profesorul Oosterhout.

”Dacă coronavirusul a fost transmis de la animal la animal, cum s-a întâmplat cu nurcile, atunci se întâmplă acest lucru și în cazul pisicilor și câinilor de companie. Riscul cel mare este, susține Tyler, ca din aceste rezervoare să evolueze tulpini specifice animalelor, care mai apoi să fie transmise la om, apoi de la om la om si așa să o luăm de la capăt.'', a spus Profesorul Kevin Tyler, redactorul-șef al revistei Virulence.

”Vaccinarea împotriva unui agent patogen viral cu o prevalență atât de mare la nivel global este fără precedent și tot ne aflăm încă în ape neexplorate”, a adăugat geneticianul Oosterhout.
 

Citeşte mai multe despre:   vaccinare,   animale