Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Specialiștii constată o creștere a agresivității noului coronavirus. Medicul Beatrice Mahler: E un lucru care ne îngrijorează

Specialiștii constată o creștere a agresivității noului coronavirus. Medicul Beatrice Mahler: E un lucru care ne îngrijorează

Un articol de: Elena Stanciu - 28 Aug 2020, 15:04
Specialiștii constată o creștere a agresivității noului coronavirus. Medicul Beatrice Mahler: E un lucru care ne îngrijorează Foto: Pixabay.com Eveniment

La șase luni de la apariția primului caz de COVID-19 din România, specialiștii vorbesc despre o creștere a agresivității a noului coronavirus. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta” din Capitală, afirmă că un indiciu în acest sens este faptul că, în ultima perioadă, s-au prezentat la spital tot mai mulți pacienți cu forme grave ale bolii.

 

Managerul Institutului ”Marius Nasta” vorbește despre ”o modificare de agresivitate” a noului coronavirus

 

 „Dacă e să ne uităm la profilul pacientului internat, pacienții din acest moment sunt în marea majoritate cu forme severe. Mai mult decât atât, ajung la camera de gardă pacienți suspecți cu saturații foarte mici (de oxigen, n.r.), care vin de la domiciliu cu forme severe. Acesta e un lucru care ne îngrijorează, pentru că poate să indice o modificare de agresivitate a acestui virus, pe care o percepem de la o zi la alta”, a declarat managerul unității medicale, la Digi 24.

Totodată, Beatrice Mahler explică faptul că pacienții cu forme severe ale COVID-19 rămân internați și după ce sunt testați negativ pentru că ajung să manifeste o insuficiență respiratorie ”care rămâne ca o formă cronică de boală”.

”Dacă în primele luni, mai, iunie, numărul acestor cazuri nu era foarte mare, asistăm în acest moment la o creștere îngrijorătoare a numărului acestor pacienți. Lucrurile sunt cu atât mai sensibile pentru că urmează o toamnă în care nu ne așteptăm la o scădere a numărului de cazuri. Ar fi bine să ne menținem la acest nivel, dar trebuie să ținem cont că numărul pacienților care vor avea sindroame respiratorii post-COVID va fi în creștere”, a mai spus managerul Institutului ”Marius Nasta”.

 

Specialiștii vorbesc despre apariția unor simptome ale COVID-19

 

În același timp, toți mai mulți specialiști se declară îngrijorați de apariția unor simptome noi ale infecției cu SARS-CoV-2. Este vorba despre manifestări de natură neurologică și psihiatrică, identificate la pacienții diagnosticați cu COVID-19.Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

„Au apărut cazuri cu simptomatologie neuropsihiatrică, care până acum nu prea a fost evidentă. Au început să apară cazuri – nu sunt multe – în care manifestările sunt neurologice, psihiatrice, devieri de la percepția reală a momentului și a realității, tulburări de echilibru, de exprimare și de orientare și până acum nu prea am auzit. Am vorbit și cu alți colegi din alte spitale, nu prea se înțelege cum se întâmplă fenomenul ăsta. Mai grav e că, nefiind o medicație știintifică, e foarte greu de intervenit, stai cu mâinile încrucișate și nu știi ce să faci. În acest sens sunt îngrijorat, mi-e teamă că vom fi în situația în care nu știm ce să facem”, a declatat medicul Emilian Imbri, Managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Victor Babeș” din Capitală.

 

Situația actualizată a cazurilor de COVID-19 în România

 

Cea mai recentă raportare a Grupului de Comunicare Strategică arată că, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost confirmate 1.318 de cazuri de COVID-19, dintr-un total de 26.059 prelucrate în același interval. 48 de pacienți infectați cu noul coronavirus au murit de joi până vineri. Totodată, în acest moment, 497 de persoane testate pozitiv sunt internate în secțiile de terapie intensivă din unitățile medicale din țară.

Astfel, de la începutul epidemiei și până în prezent, în România, au fost înregistrate 84.468 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Bilanțul total al deceselor a ajuns la  3.507.

 

Citeşte mai multe despre:   Beatrice Mahler,   coronavirus,   COVID-19