Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spectacol grandios în Capitală: Aplauze la scenă deschisă la 'Serile de Operă Estivale' (VIDEO)

Spectacol grandios în Capitală: Aplauze la scenă deschisă la 'Serile de Operă Estivale' (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Aug 2020, 11:22
Spectacol grandios în Capitală: Aplauze la scenă deschisă la 'Serile de Operă Estivale' (VIDEO) Eveniment

Seară culturală specială pentru bucureşteni! A 10-a ediţie aniversară a Promenadei Operei a inclus partituri celebre.

Serile de Operă Estivale sunt un proiect al Primăriei Sectorului 5.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

“Bine ați venit tuturor, public minunat! Din această seară pana in 11 octombrie, vom cânta și ne vom întâlni cu dumneavoastră aici, sub cerul liber. Ne întoarcem la esență, la sunet, la armonie. Muzica este cu adevărat arta lui Dumnezeu”, a spus Ștefan Ignat, director general interimar al Operei Naționale.

“Este prima dată când colaborăm pe acest proiect și sunt foarte mândru că a ieșit atât de bine, și se întinde pe o perioadă de aproximativ 3 luni”, a precizat primarul Sectorului 5, Daniel Florea.

Serile de Operă Estivale au reprezentat o invitaţie la o calătorie muzicală cu pagini de mare popularitate din repertoriul universal de operă şi balet în interpertarea solişitlor, a balerinilor, alături de Orchestra Operei Naţionale Bucureşti, sub bagheta dirijorului Tuberiu Soare.

“Am sprijinit întotdeauana Opera Natională când a avut proiecte grandioase, așa cum este și acesta. Suntem mândri că putem ajuta cultura română manifestată în toate formele ei”, a mai precizat Daniel Florea.

Pentru Serile de Operă Estivală au fost luate toate măsurile pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Pe întreaga durată a spectacolului, publicul a purtat măşti de protecţie şi a respectat distanţarea fizică prin marcaje montate special.În apartamentul morții din Onești a existat un al treilea muncitor. Ce s-a întâmplat cu el

Primăria Sectorului 5 a mai sprijinit Opera Naţională Bucureşti şi în alte mari proiecte. Precum Gala Luciano Pavaroti din 2017. Sau în realizarea spectacolului Don Giovani, în regia lui Andrei Serban.

Spectacolele Seri de Operă Estivale au susţinerea Primăriei Sectorului 5 prin Centrul Cultural şi de Tineret "Ştefan Iordache".

Citeşte mai multe despre:   Opera Nationala Bucuresti,   Daniel Florea,   Primaria Sectorului 5