Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spectacol pe cer: Faza maximă a perseidelor a putut fi observată cu ochiul liber (VIDEO)

Spectacol pe cer: Faza maximă a perseidelor a putut fi observată cu ochiul liber (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 13 Aug 2013, 09:01
Spectacol pe cer: Faza maximă a perseidelor a putut fi observată cu ochiul liber (VIDEO) Eveniment
A fost spectacol pe cer în luni noaptea. Mii de stele căzătoare au putut fi admirate de pasionaţii de astromonie şi nu numai. La Galaţi, de exemplu,  Muzeul de Ştiinţe ale Naturii a fost deschis toată noaptea pentru sutele de curioşi veniţi să vadă ploaia de stele cazătoare. Şi cum cerul a fost senin, amatorii de astronomie au reușit să vadă perseidele cu ochiul liber nu doar prin lentila telescoapelor. Organizatorii au filmat fenomentul şi l-au postat şi pe internet.

În Bucureşti însă, cei care au vrut să urmărească spectacolul stelar au trebuit să se descurce fără ajutorul tehnicii, pentru că Obervsatorul astronomic a fost închis.

Fenomenul astronomic a început să fie vizibil încă de la începutul lunii,  însă în noaptea trecută a atins faza maximă. Practic, orice curios care ridica privirea spre cer avea toate şansele să vadă o stea căzătoare.

Specialiştii de la complexul muzeal de ştiinţe ale naturii le-au oferit sutelor de vizitatori o adevărată lecţie de astronomie. Oamenii au avut ocazia să vizioneze şi filme despre fascinanta lume a stelelor.

La Bucureşti însă, spectacolul perseidelor nu a putut fi văzut de la Observatorul Astronomic.

Deși mulți s-ar fi putut bucura în voie de spectacolul stelar oferit de acest fenomen rar, oamenii au rămas dezamăgiți și asta din cauza faptului că exact în noaptea în care acest fenomen al perseidelor s-ar fi putut observa cel mai bine, Observatorul Astronomic nu a avut program cu publicul.

Fenomenul de stea căzătoare este dat de faptul ca pe cer rămâne o dâră luminoasă care este lăsată de o particulă sub un milimetru diametru ce arde în atmosfera Pământului, la frecarea cu aerul. Pentru o fracțiune de secundă vedem acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Toate aceste particule de praf vin de la cometa Swift-Tuttle, care, când trece pe lângă Soare, sublimează și praful cosmic prins în nucleul înghețat şi care este eliberat în spațiu.

Perseidele au luminat cerul
Embed: