Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitale, în...MOARTE CLINICĂ: Un oraș din România rămâne FĂRĂ SECȚIE DE PEDIATRIE (VIDEO)

Spitale, în...MOARTE CLINICĂ: Un oraș din România rămâne FĂRĂ SECȚIE DE PEDIATRIE (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 09 Dec 2018, 12:39
Spitale, în...MOARTE CLINICĂ: Un oraș din România rămâne FĂRĂ SECȚIE DE PEDIATRIE (VIDEO) Eveniment

Copii fără medic pediatru. Este situaţia halucinantă în care a ajuns Spitalul Nehoiu. Singurul medic pediatru intră în concediu de odihnă până la finalul anului, după care nu se va mai prezenta la serviciu. Astfel, micuţii care au nevoie de îngrijiri trebuie să meargă la spitalul din Buzău care se află la aproape 70 de kilometri distanţă. Conducerea spitalului încearcă să rezolve situaţia. Pentru moment a găsit o soluţie: medicul neonatolog va trebui să preia şi cazurile de la pediatrie, informează B1 TV. 

Se pune lacătul pe uşa secţiei de Pediatrie de la Spitalul Orăşenesc Nehoiu. Asta pentru că singurul medic specialist intră în concediu de odihnă. Mai mult, cadrul medical, care este pensionar, și-a luat concediu din motive medicale și a anunțat conducerea unității medicale despre acest fapt de șase luni.

Medicul Gabriela Angelescu este angajata spitalului din 1993. La 67 de ani este pensionară şi lucrează cu derogare, asta pentru că nu există alt medic de specialitate care să asigure funcţionarea secţiei de Pediatrie. A venit vremea să plece, spune ea.

În schema de personal a existat şi un post pentru un rezident. Din vară, acesta şi-a dat demisia, iar copiii care au venit la spital au fost trataţi doar de doctoriţa Angelescu.

Însă o dată cu plecarea medicului, secţia rămâne paralizată.

Managerul unităţii a găsit o portiţă pentru ca activitatea secţiei să nu fie afectată. Medicul neonatolog va trebui să preia şi cazurile de la pediatrie.

Secţia de Pediatrie a Spitalului din Nehoiu ar trebui să funcţioneze cu doi doctori, aici fiind între 40 şi 60 de internări într-o lună. Unitatea medicală deserveşte aproximativ 50 de mii de persoane din 11 localităţi de pe Valea Buzăului. 

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   Stiri Nehoiu