Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalele unde au fost transferați pacienții evacuați din pavilionul Institutului „Matei Balș” care a luat foc

Spitalele unde au fost transferați pacienții evacuați din pavilionul Institutului „Matei Balș” care a luat foc

Un articol de: Beatris Ionita - 29 Ian 2021, 09:39
Spitalele unde au fost transferați pacienții evacuați din pavilionul Institutului „Matei Balș” care a luat foc Eveniment

Spitalul Matei Balș din Capitală a fost cuprins de flăcări, vineri dimineață, în jurul orei 5.00. Patru persoane și-au găsit sfârșitul în acestă tragedie, dintre care trei au fost găsite carbonizate. 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați.

 

Spitalele unde au fost transferați pacienții afectați de incendiul la Institutul Matei Balș

 

Dintre cei 102 pacienți aflați în saloanele din Pavilionul 5 al Institutului „Matei Balș”, la momentul incendiului, la Spitalul „Marius Nasta” au fost transferați 4 pacienți, două femei și doi bărbați, cu vârste între 62 și 89 de ani. Dintre aceștia, o femeie și un bărbat sunt în stare gravă și au fost internați la Terapie Intensivă, a anunțat managerul spitalului, Beatrice Mahler. 

Autoritățile din Ministeru Sănătății au declarat că 53 de pacienți au fost transferați către unitățile sanitare din Capitală după cum urmează:

 • 11 pacienți la Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București
 • 5 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență din București
 • 6 pacienți la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”;
 • 4 pacienți la Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș
 • 5 pacioenți la Sf. Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”
 • 3 pacienți la Spitalul Militar Central-ROL 2
 • 4 pacienți la Spitalul „Witting”
 • 4 pacienți la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”
 • 1 pacient la Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”
 • 3 pacienti la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”
 • 7 pacienți la Spitalul de Urgență Floreasca

 

Conform informațiilor primite, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca este cel care a avut nevoie de resuscitare și care, între timp, a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Echipele medicale evaluează în prezent starea de sănătate atât a pacienților transferați, cât și a celor rămași în Institutul „Matei Balș”.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515Păcat! O mare personalitate mondială a murit! L-au găsit fără suflare, în închisoare!

 

Anchetatorii fac cercetări la fața locului pentru a stabili cauza exactă a tragediei

 

Primele persoane care au sosit vineri dimineață la Institutul Matei Balș au declarat că flăcările au fost atât de mari, încât este posibil să se fi format chiar și o mică deflagrație. Fiind vorba despre mulți pacienți Covid, cantitatea de oxigen din interior era mare și nu este exclus ca flăcările să fi fost alimentate de acest aspect. Incendiul de la Institutul Matei Balș ar fi izbucnit din cauza unui reșou.

Citeşte mai multe despre:   incendiu spital Matei Bals,   pacienți transferati