Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalele urmează să fie aprovizionate cu așternuturi, paturi și containere de la rezerva de stat

Spitalele urmează să fie aprovizionate cu așternuturi, paturi și containere de la rezerva de stat

Un articol de: Beatris Ionita - 13 Apr 2021, 22:21
Spitalele urmează să fie aprovizionate cu așternuturi, paturi și containere de la rezerva de stat Foto: Hepta - Zuma Press / Marco Alpozzi Eveniment

În următoarea perioadă, spitalele din mai multe județe vor fi aprovizionate cu așternuturi și containere, de la rezerva de stat, potrivit unui proiect de hotărâre care va fi adoptată în ședința de Guvern de miercuri.

Este vorba despre containere, paturi, saltele, pături, cearșafuri, necesare în contextul epidemiologic,

Conatinere vor fi trimise după cum urmează:

  • Brăila – 3
  • Cluj – 4
  • Constanța – 4
  • Galați – 5
  • Olt – 2
  • Hunedoara – 4
  • Suceava – 4

"Se aprobă scoaterea din rezervele de stat şi acordarea imediată ca ajutoare umanitare interne de urgenţă, cu titlu gratuit, a unor cantități de produse prevăzute în anexa nr. 1 care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 514.871 lei inclusiv TVA, pentru unitățile sanitare din județele Brăila, Cluj, Constanța, Galați, Hunedoara, Olt și Suceava în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul Coronavirus (2019-nCoV)", se arată în document.

Vor fi distribuite materiale necesare și pentru spitalele "Dimitrie Gerota" din București, pentru  Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu Ploiești și Centrul Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu.

"Se aprobă scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse prevăzute în anexa, care face parte integrantă din prezenta hotărâre, în valoare de 101.950,28 lei inclusiv TVA şi acordarea acestora, cu titlu gratuit, unor unităţi cu atribuţii medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Direcției Medicale – Spitalului de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota, respectiv Centrului Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu Ploieşti și Inspectoratului General al Poliției Române – Centrului Chinologic „dr. Aurel Greblea” Sibiu, în vederea aplicării măsurilor de prevenire și limitare a transmiterii infecțiilor cu noul Coronavirus (2019-nCoV)", se arată Hotărârea de Guvern.

Citeşte mai multe despre:   rezerva de stat,   aprovizionare spitale