Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul Caritas se va transforma într-un azil de bătrâni. Pacienţii au fost transferaţi la alte spitale

Spitalul Caritas se va transforma într-un azil de bătrâni. Pacienţii au fost transferaţi la alte spitale

Un articol de: - 01 Apr 2011, 18:45
Spitalul Caritas se va transforma într-un azil de bătrâni. Pacienţii au fost transferaţi la alte spitale Foto: B1 TV Eveniment

Sute de bolnavi din 67 de spitale din ţară au fost fie mutaţi, fie externaţi, în urma deciziei Ministerului Sănătăţii în a transforma spitalele în cămine de bătrâni.

Oamenii sunt nemulţumiţi şi sunt îngrijoraţi că nu vor mai avea unde să se trateze. În Bucureşti aproximativ 60 de bolnavi au fost mutaţi din Spitalul Caritas la Spitalele Colentina, Sfânta Maria şi Colţea.

Pacienţii nu au avut altă altenativă şi s-au lăsat transportaţi în celălalte spitale din Capitală.

Bolnavii care au fost mutaţi de la Spitalul Caritas au contestat decizia autorităţilor.

Nici angajaţii nu văd cu ochi buni schimbarea chiar dacă vor fi redistribuiţi. Transferul celor 57 de pacienţi, printre care şi 17 copii a dura două ore.

De asemenea, Spitalul din Ţăndărei, judeţul Ialomiţa se transformă în azil de bătrâni, ceea ce a adus la proteste din partea angajaţilor şi din partea bolnavilor. "Suntem bolnavi. Unde ne ducem? Nici tratement nu ne lasă!", a declarat o pacientă îngrijorată.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Atilla, a asigurat că toţi angajaţii vor fi redistribuiţi şi vor lucra la noile cămine de bătrâni.

Bolnavi mutați cu targa
Citeşte mai multe despre:   pacienti,   ministrul sanatatii