Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu

Un articol de: Irina Mina - 22 Noi 2020, 14:07
Spitalul CFR Cluj-Napoca, amendat cu 50.000 de lei pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu FOTO: Pixabay.com Eveniment

În urmă cu un an, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a aplicat o amendă de 50.000 de lei Spitalului CFR din Cluj-Napoca, pentru lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, unitate spitalicească în care duminică dimineață a avut loc un astfel de incident.

„În urma ultimului control executat de către ISU Cluj, la data de 21.11.2019, la Spitalul Clinic CF Cluj-Napoca, s-a constatat faptul că, deşi au fost emise două avize de securitate la incendiu, în 2009 - Aviz pentru modernizarea secţiei ORL şi oftalmologie - extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, şi în 2015 - Aviz pentru modernizare bloc operator şi secţie ATI în secţia chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat şi obţinut autorizaţia de securitate la incendiu aferent celor două avize. În urma celor constatate, s-a aplicat sancţiunea contravenţională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic CF Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Până în momentul de faţă, nu s-a depus solicitare la ISU Cluj în acest sens”, potrivit unei informări trimisă duminică de ISU Cluj, scrie Agerpres.

Un corp de iluminat s-a aprins într-o baie a Spitalului CFR din Cluj- Napoca, duminică dimineață

Amintim că un incendiu s-a produs, duminică dimineață, în interiorul spitalului CFR din municipiul Cluj- Napoca. Focul a izbucnit într-una dintre băile de la etajul 1, iar la scurt timp mai multe echipaje de pompieri au intervenit. Din fericire nu au existat victime, însă trei persoane au fost evacuate,

Din primele cerecetări a reieșit că incendiul s-a produs la instalaţia electrică, cauza a fost stabilită ca fiind scurtcrcuit electric.

Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan a declarat pentru B1 TV, că spitalul CFR din Cluj-Napoca nu deține autorizație de securitate la incendiu, iar din această cauză  a fost sancționat la înecputul anului.

„În aceasta dimineață, în jurul orei 7, colegii mei de la Detașamentul de Pompieri Cluj Napoca au fost alertați pentru a interveni la un incendiu la spitalul CF. Când au ajuns acolo, incendiul era lichidat. Este vorba despre un corp de iluminat, scurt circuit, care s-a aprins. Toaleta respectivă deservește secția interne de la spitalul CFR, alcătuită din 8 saloane în care erau 11 pacienți. A fost necesar să evacuam doar un salon, in care erau trei pacienți în care a intrat fumul. Ei sunt în regulă, au fost consultați. Nu are autorizație de securitate la incendiu. A fost verificat în această primăvară de colegii mei de la Prevenire, constatând că nu deține autorizație de la incendiu și a fost și sancționat din aceasta cauza”, a declarat Șeful ISU Cluj, Ion Moldovan.

Citeşte mai multe despre:   spital CFR Cluj Napoca,   incendiu