Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul de Urgență din Slatina riscă să rămână într-o lună fără anestezice (VIDEO)

Spitalul de Urgență din Slatina riscă să rămână într-o lună fără anestezice (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 27 Iun 2016, 15:52
Spitalul de Urgență din Slatina riscă să rămână într-o lună fără anestezice (VIDEO) Foto: informatiadesud.ro Eveniment

Doar pentru o lună mai au cei de la Spitalul de Urgență Slatina anestezice. Iar după această perioadă, orice operaţie va fi sistată, spun cei din conducerea spitalului.

Elena Vișan, directorul unității medicale, a declarat pentru știrile B1TV: "Am reușit să luăm 100 de fiole de Trachtium de la Spitalul Județean de Urgență Pitești și deocamdată nu ne punem probleme de întreruperi, adică vorbesc o luna nu sunt probleme. Dacă situația nu se rezolvă, eu știu, pe final de luna iulie, se poate lua o astfel de decizie, dar nu în momentul ăsta. Este o situație la nivel național pentru că producătorul a spus că nu se mai produc anestezice."

Aceştia speră ca situaţia să fie reparată de Ministerul Sănătăţii, problema fiind una la nivel naţional.A GĂSIT UN CARD ÎNTR-UN BANCOMAT DIN RÂMNICU SĂRAT ȘI A ÎNCEPUT SĂ CUMPERE CU EL. A REGRETAT AMARNIC, DUPĂ CÂTEVA ORE. CE A PĂȚIT, E FĂRĂ PRECEDENT

Elena Vișan a mai completat că: "Ministerul a făcut o licitație pe 8 iunie și cred că situația se poate debloca la nivel de țară, este o problemă la nivel de țară, nu numai la Slatina. Noi am trimis adresă ministerului, mininsterul a cerut stocurile de pe la toate spitalele și prin intermediul DSP-urilor s-a dispus ca spitalele care au un stoc mai mare să ajute și spitalele care nu au stoc. Dar problema e de la producător. E vorba de Trachtium si de Listhenol, două analgezice de bază".

Spitalul de Urgență din Slatina riscă să rămână într-o lună fără anestezice

Citeşte mai multe despre:   spital,   Stiri Slatina