Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul Județean Constanța se confruntă cu o criză de sânge: Trei oameni aşteaptă să fie operaţi, dar au fost reprogramaţi

Spitalul Județean Constanța se confruntă cu o criză de sânge: Trei oameni aşteaptă să fie operaţi, dar au fost reprogramaţi

Un articol de: - 04 Sep 2015, 17:53
Spitalul Județean Constanța se confruntă cu o criză de sânge: Trei oameni aşteaptă să fie operaţi, dar au fost reprogramaţi Foto: radioconstanta.ro Eveniment
Criza de sânge cu care se confruntă Spitalul Județean Constanța a dus la amânarea unor operații.

Mai mult de atât, pentru că au fost multe urgenţe, Centrul Regional de Transfuzii din Constanţa a apelat şi la rezervele din Tulcea şi Galaţi, scrie Digi 24.

Cea mai mare lipsă de sânge s-a resimțit la grupa 0, iar centrul de transfuzii a trimis o mașină care a adus 40 de pungi cu sânge de la peste 200 de kilometri distanță.

"Luni a fost aşa o situaţie la limită ca şi disponibil pe grupa 0 pozitiv, cea mai frecventă în populaţie. Cu ajutorul colegelor din judeţele Tulcea şi Galaţi care ne-au dat un număr mic de pungi, câte au putut, am depăşit acest moment", a spus doctor Alina Dobrotă, şeful Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa.

Trei intervenţii chirurgicale pentru afecţiuni digestive cronice au fost amânate luna trecută din cauză că rezervele nu au fost suficiente.

Medicii spun că în luna august a fost cel mai mare deficit de sânge din acest an, din cauză că donatorii obişnuiţi fie şi-au luat concedii, fie nu au mai mers până drumul la Centrul de Transfuzii din cauza caniculei.

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa are nevoie de cel puţin 50 de donatori într-o singură zi.