Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi, centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti-coronavirus. Lista completă a centrelor din România

Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi, centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti-coronavirus. Lista completă a centrelor din România

Un articol de: Andrei Ștefan - 24 Noi 2020, 13:34
Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi, centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti-coronavirus. Lista completă a centrelor din România Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar Eveniment

Alături de alte instituții medicale, Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi va deveni centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti-coronavirus. Lista completă a centrelor a fost stabilită în cadrul ședinței de luni, cu tema „Campania de vaccinare anti-COVID-19, problemă de securitate națională” desfășurată la Palatul Cotroceni.

 

Spitalul Militar de Urgenţă Iaşi, centru regional de depozitare pentru vaccinurile anti-COVID.

 

Astfel, au fost identificate centrele de depozitare în condiții speciale a dozelor de vaccin anti-COVID, care necesită condiții de stocare la temperatura de -80°C.

Centrul principal va fi Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, alături de alte șase spitale militare de urgență (de la Timișoara, Craiova, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Constanța), desemnate drept centre regionale de depozitare.

Ministerul Apărării Naționale va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre și aeriene, de la sosirea în țară a acestora către centrele regionale de depozitare.

 

Valeriu Gheorghiță, despre condițiile de depozitare ale vaccinurilor anti-COVID-19

 

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat vineri seară, pentru B1 TV, că e posibil ca primele doze de vaccin să nu ajungă în România luna viitoare, ceea ce înseamnă că, în ianuarie 2021, vom primi o tranșă dublă.

Acesta a vorbit apoi despre locurile în care vor fi depozitate dozele de vaccin și cum vor fi ele distribuite în toată țara, menționând că este luată în calcul inclusiv distribuția cu avioane Spartan, iar centrele de depozitare vor fi alese în așa fel încât să deserveasă 5 -6 județe fiecare.

„S-au început toate pregătirile necesare restructurării tuturor facilităților necesare pentru a se asigura capacitatea de stocare, de distribuție, care să fie potrivită pentru toate tipurile de vaccinuri care ar putea să fie disponibile, pentru că noi luăm în calcul și scenariul în care am putea avea mai multe vaccinuri la un moment dat. Principalul centru e stocare la nivel național va fi Institutul Cantacuzino, care are disponibilitate de stocare pentru cele mai complexe condiții, adică la -80 de grade. Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Vom avea centre reginale la nivelul țării, care vor avea acoperire națională, vom avea congelatoare de -80 de grade, prin dispoziții de la nivelul Ministerul Apărării. 

Sunt șase centre regionale în marile orașe din țară, am ales în general orașele care au aeroport pentru a putea transporta cât mai rapid. Acum sunt încă în analize. Vă pot asigura că ele sunt distribuite uniform la nivelul țării, așa încât fiecărui centru îi revin practic cinci sau șase județe alocate”, a explicat medicu Valeriu Gheorghiță, pentru B1 TV.

Întrebat cum vor fi transportate dozele de vaccin, medicul a răspuns: „Există ambele scenarii luate în calcul. În marea majoritate a cazurilor vom avea distribuție terestră, cu mașini din dotarea Ministerului Apărării Naționale și din dotarea Ministerului de Interne, la care se adaugă și flota din subordinea Ministerului Sănătății. De asemenea, e important să precizăm, pentru anumite tipuri de vaccinuri la care se poate face distribuție aeriană, luăm în calcul inclusiv transportul lor cu avioanele Spartan, pentru că vom vorbi de timp scurt de distribuție și de volume foarte mari. Din acest motiv, avem în calcul acest tip de distribuție inclusiv aeriană”

Citeşte mai multe despre:   spitalul militar,   Iasi,   vaccin anti-COVID-19