Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Spitalul militar mobil din Constanța trebuie demontat și înlocuit

Spitalul militar mobil din Constanța trebuie demontat și înlocuit

Un articol de: Catinca Giosanu - 29 Oct 2020, 18:56
Spitalul militar mobil din Constanța trebuie demontat și înlocuit Sursa Foto: G4media Eveniment

Sistemul Modular Medical de Izolare şi Tratament (SMMIT) Constanţa de pe stadionul “Portul” trebuie demontat și înlocuit.

 

 

Spitalul militar modular de pe stadionul „Portul” trebuie demontat și înlocuit

 

 

Unitatea medicală, structurată cu ajutorul unor corturi, care a devenit operațională în timpul stării de urgență, nu poate oferi adăpost pe timp de iarnă. Peste 11 milioane de lei au investit autoritățile, care acum trebuie să cumpere și să monteze containere.

În perioada stării de urgenţă, spitalul militar modular din Constanța era pregătit să primească pacienţi infectați cu Covid-19 în stare stabilă. În total, 52 de paturi au fost amenajate în corturi speciale. Neatinse au stat până în septemnbrie.

Până acum, vremea a fost prietenoasă la malul mării. Pentru la iarnă, însă, corturile nu reprezintă o soluție potrivită.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a mers astăzi la Constanța și le-a dat oficialilor un termen pentru a regândi și executa structura.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

„Am avut o discuţie cu domnul ministru Ciucă şi am avut confirmarea că până la jumtatea lunii noiembrie, sfârşit, să avem transmiterea pe modular şi nu pe cort”, a declarat Nelu Tătaru.

În cadrul spitalului activează 60 de medici şi asistenţi, detaşaţi de la alte unităţi, precum spitalul militar Constanța şi spitalul CFR. Doi dintre ei au luat SARS-COV-2 până în momentul de față.

 

 

Tătaru: Spitalul militar modular de pe Stadionul Portul, Constanța, va avea containere modulare până la jumătatea lunii noiembrie

 

 

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, referitor la spitalul militar de campanie de pe Stadionul Portul, că pacienţii nu vor mai fi trataţi în corturi, ci în containere ce vor fi instalate până la jumătatea lunii noiembrie.

”Am discutat cu domnul comandant, astăzi voi merge şi eu să văd acolo, am avut o discuţie şi cu domnul ministru Ciucă şi avem confirmarea că până la jumătatea lunii noiembrie să avem transmiterea pe modular, nu pe cort. (...) În acest moment, din câte am înţeles, sunt anumite condiţii, eu merg acolo să văd aceste condiţii”, a declarat Nelu Tătaru, conform Digi24.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Instituţia Prefectului - Judeţul Constanţa, la Spitalul Militar - Sistem Modular din 56 de locuri sunt ocupate 40, potrivit Agerpres. 

Citeşte mai multe despre:   spital mobil,   Constanta,   stadionul portul