Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Un parlamentar vrea să crească accesul gravidelor la consultaţii prenatale și sprijin social

Un parlamentar vrea să crească accesul gravidelor la consultaţii prenatale și sprijin social

Un articol de: - 22 Apr 2018, 14:36
Un parlamentar vrea să crească accesul gravidelor la consultaţii prenatale și sprijin social Eveniment

Tudor Ciuhodaru, deputat PSD vrea să crească accesul gravidelor la consultaţii prenatale și sprijin social.

Astfel, a depus la Senat o propunere legislative pentru că lipsa de monitorizare a sarcinii duce la apariţia unor probleme de sănătate dar şi la indicatori ridicaţi referitori la mortalitatea infantilă, avorturi spontane sau prematuritate.

„Două din trei gravide nu se prezintă niciodată la medic deşi specialiştii recomandă minimum opt controale ginecologice”, arată deputatul, citat de Adevărul.

De asemenea, Ciuhodaru a specificat că  fondurile pentru acordarea sprijinului material precum şi cheltuielile generate de transmiterea acestui sprijin „se asigură de la bugetul de stat prin Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, ce va fi suplimentat cu sumele necesare”, iar referitor la sprijinul material, senatorul PSD a menționat că acesta va fi acordat în funcţie de indicatorul social de referinţă. 

„Prezenta legislaţie are ca obiect de reglementare stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale prin condiţionarea acordării gratuite, pentru fiecare nou-născut viu, a unui sprijin material care constă în produse de îmbrăcăminte şi îngrijire la nivelul indicatorului social de referinţă”, a completat Ciuhodaru. 

Citeşte mai multe despre:   Tudor Ciuhodaru,   PSD