Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SRI: A fost contracarată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România

SRI: A fost contracarată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România

Un articol de: - 12 Mai 2017, 15:04
Eveniment

Serviciul Român de Informații transmite că o tentativă de atac cibernetic derulată, cel mai probabil, de entitatea asociată grupului de criminalitate cibernetică APT28 / Fancy Bear, a fost contracarată de Centrul Național Cyberint, structură aflată în coordonarea SRI, se arată într-un comunicat de presă al Serviciului, citat de Știripesurse.ro

„Astfel, a fost identificată o tentativă de atac cibernetic la adresa unei instituții guvernamentale din România, derulată, cel mai probabil, de actori asociați anterior cu alte incidente de acest tip. Datorită cooperării eficiente între instituții, a fost prevenită materializarea atacului și producerea de pagube, fiind identificate tințele vizate, precum și metodologia de atac.

Relevant, din perspectiva securității cibernetice, este faptul că această tentativă de atac nu reprezintă o noutate. Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizează instituții, entități și persoane din spațiul virtual, iar România nu reprezintă o excepție”, se arată în comunicatul citat.

Reprezentanții SRI estimează că în perioada următoare s-ar putea înregistra o creștere semnificativă a nivelului tehnologic a acestor atacuri. Astfel, arată sursa citată, este necesară implementarea unui cadru legislativ clar și pragmatic, care să stabilească atribuții și responsabilități concrete în acest domeniu la nivel național.

În operațiunea de contracarare a atacului au fost implicate și alte instituții  cu competențe în domeniul protejării securității naționale, se mai arată în comunicatul citat. 

Hackeri ce ar avea legătura cu Rusia au atacat sistemul informatic al Ministerului Afacerilor Externe din România, falsificând o adresa de email a NATO. Grupul de hackeri a trimis un val de emailuri către mai multe organizaţii diplomatice din Europa, potrivit unor documente prezentate de cyberscoop.com. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   SRI,   atac cibernetic