Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXPULZARE! Reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului în România, declarat INDEZIRABIL. El este acuzat de RADICALIZARE religioasă

EXPULZARE! Reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului în România, declarat INDEZIRABIL. El este acuzat de RADICALIZARE religioasă

Un articol de: B1.ro - 10 Apr 2018, 10:41
EXPULZARE! Reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului în România, declarat INDEZIRABIL. El este acuzat de RADICALIZARE religioasă Eveniment

Muhammad Iqbal Rahi, președintele Asociației Culturale a Pakistanului în România, a fost expulzat, fiind acuzat de radicalizare religioasă, transmite SRI într-un comunicat citat de Libertatea.

Serviciul Român de Informaţii precizează că Muhammad Iqbal Rahi, reprezentantul Asociației Culturale a Pakistanului, a fost declarat indezirabil pe o perioadă de 10 ani.

Muhammad Iqbal Rahi, aflat în România în calitate de beneficiar al dreptului de şedere pe termen lung a intrat în atenția Serviciului în cursul anului 2016, pe fondul unor informaţii potrivit cărora acesta traversa un proces de radicalizare religioasă de factură fundamentalistă, desfăşurând activităţi de propagandă extremist-teroristă în medii ermetice, informează SRI.

Rahi a derulat activități care constituie amenințări la adresa securității naționale. Concret, acesta s-a remarcat prin radicalizare religioasă de factură fundamentalistă şi activităţi de propagandă extremistă în favoarea ideologiei promovate de o entitate teroristă, derulate în medii ermetice ale coreligionarilor şi în mediul virtual, incitând la acţiuni violente.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care a dispus măsura declarării ca indezirabil a pachistanezului.

Citeşte mai multe despre:   SRI,   Pachistan,   Exalton România,   Muhammad Iqbal Rahi