Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment SRI a trecut printr-una dintre cele mai ample reorganizări de la intrarea României în NATO. Specialist: Baronii locali nu sunt prea veseli

SRI a trecut printr-una dintre cele mai ample reorganizări de la intrarea României în NATO. Specialist: Baronii locali nu sunt prea veseli

Un articol de: B1 TV - 13 Oct 2019, 20:20
Foto: Facebook/ SRI Eveniment

Serviciul Român de Informaţii a renunţat la organizarea judeţeană a unităţilor teritoriale, pe 1 septembrie, în locul acestor secții județene fiind înființate 11 direcţii regionale de informaţii, informează B1 TV.

Astfel, în locul unităţilor judeţene, în prezent există câte două direcţii regionale în Moldova şi Transilvania şi câte o direcţie în Dobrogea, Bucureşti, Muntenia, Oltenia, Centru, Banat şi Maramureş.  

SRI susţine că acest concept de organizare a fost atent testat înainte de a fi implementat: „Soluţia reorganizării a fost validată în cadrul unui proces de testare în format pilot ce a avut loc pe parcursul anului 2018. Prezenţa şi îndeplinirea misiunilor Serviciului vor fi asigurate în continuare pe întreg teritoriul României, noul format fiind menit să ofere cadrul instituţional pentru adaptarea activităţii SRI la dinamica ameninţărilor actuale. De asemenea, un obiectiv important al reorganizării în format regional este reprezentat de optimizarea fluxurilor de informare către beneficiarii legali”.

Fost director al SRI, Costin Georgescu, consideră că regionalizarea activităţii serviciului de informaţii este benefică pe mai multe planuri. Iar printre țintele principale se numără și baronii locali: „În primul rând, baronii locali nu sunt prea veseli după această reorganizare pentru că, în principiu, ei vor să aibă oamenii lor în direcţiile locale ale serviciilor ca să poată ţine totul sub controlul. Iar acest lucru nu se mai întâmplă în prezent. Practic, prin această reorganizare, conducerea SRI le-a dat o lovitură acestor baroni, a creat o armă împotriva acestor potentaţi locali. Ideal ar fi să se facă pasul următor şi ca şefi de direcţii regionale să fie aduşi ofiţeri din cu totul altă zonă geografică”.

Citeşte mai multe despre:   sri
 
Loading...