Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Stadionului Ghencea ar putea fi gata în septembrie: Stadiul lucrărilor a ajuns la 90%

Stadionului Ghencea ar putea fi gata în septembrie: Stadiul lucrărilor a ajuns la 90%

Un articol de: George Lupu - 26 Aug 2020, 14:27
Stadionului Ghencea ar putea fi gata în septembrie: Stadiul lucrărilor a ajuns la 90% Noul stadion din Ghencea / Foto: CSA Steaua Eveniment

Lucrările de renovare a Stadionului Ghencea ar putea fi gata în septembrie, potrivit ministrului dezvoltării Ion Ștefan, care a efectuat o vizită de lucru miercuri.

”Stadionul Ghencea va fi, în curând, gata! Am discutat cu reprezentantul firmei de construcții și cei de la CNI, iar în septembrie, arena va fi predată. Până atunci, se montează gazonul și se fac lucrări interioare, iar totul arată foarte bine”, a precizat Ion Ștefan.

 

Stadionul din Ghencea terminat în proporție de 90%

 

Anunțul acestuia are loc în contextul în care, în prezent, lucrările sunt realizate în proporție de aproximativ 90%, gazonul este montat în proporție de 50% și urmează ca, săptămâna viitoare, să fie finalizată montarea lui, după care urmează testarea în vederea ranforsării sintetice a gazonului.

De asemenea, se lucrează la finisajele interioare și amenajările exterioare, iar instalația de nocturnă și de sonorizare sunt funcționale (probele au fost făcute la sfârșitul săptămânii trecute și se lucrează la reglajele pentru instalația de nocturnă).

 Potrivit Ministerului Dezvoltării, în perioada următoare, trebuie finalizate lucrările la utilități (care revin în sarcina beneficiarului CSA Steaua), astfel încât, la sfârșitul lunii septembrie, ar putea fi demarate procedurile în vederea recepționării și predării obiectivului de investiții.

Stadioanele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf din București sunt arenele a căror construcție se află în derulare. Toate 3 sunt incluse în planul pentru Campionatul European de Fotbal, iar construcția pentru două dintre acestea este pe ultima sută de metri.

Stadionul Steaua, din cartierul Ghencea este cel mai mare proiect. Va avea o capacitate de 30.500 de locuri și va găzdui meciuri de fotbal și de rugby. Potrivit MAPN, arena va fi inaugurată în aprilie 2021. Mai precis, primul meci ar putea fi programat pe data de 9 aprilie, dată la care a fost inaugurat vechiul stadion, în 1974. .Gata, e oficial! Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea

În ceea ce privește stadiul lucrărilor la Stadionul Ghencea, acestea decurg conform graficului, aspect punctat și de către Compania Națională de Investiții și constructor pentru B1.RO.

 

Promisiuni și pentru Magistrala 5

 

Stadionul Ghencea nu este singura lucrare de infrastructură despre care se promite că va fi gata în pragul alegerilor locale. Ministrul Transporturilor a subliniat la rândul său că în luna septembrie bucureștenii vor putea circula cu metroul, în sfârșit, pe Magistrala din Drumul Taberei. Lucian Bode, a avansat ca nou termen luna septembrie.

“Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalațiilor electro-energetice și acestea sunt în regulă, se fac și testele dinamice cu 8 trenuri, pentru teste dinamice și înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepție începe recepția pe specialități, pe componente și în paralel se realizează și recepția la terminarea lucrărilor, respectiv la punerea în funcțiune a instalațiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M 5”, a spus ministrul într-un interviu pentru Radio România Actualități.

Citeşte mai multe despre:   ghencea,   Ion Stefan,   Ministerul Dezvoltarii