Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile, începând din 12 iunie. Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare: Câte persoane pot participa la evenimente în interior dacă sunt vaccinate, testate sau au trecut prin boală (VIDEO)

Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile, începând din 12 iunie. Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare: Câte persoane pot participa la evenimente în interior dacă sunt vaccinate, testate sau au trecut prin boală (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 09 Iun 2021, 15:31
Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile, începând din 12 iunie. Florin Cîțu a anunțat noi măsuri de relaxare: Câte persoane pot participa la evenimente în interior dacă sunt vaccinate, testate sau au trecut prin boală (VIDEO) Eveniment

Starea de alertă pe teritoriul României va fi prelungită cu încă 30 de zile. Anunțul a fost făcut de premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, atunci când a prezentat și noi măsuri de relaxare, printre care și permisiunea ca mai multe persoane să participe la evenimentele festive organizate în interior.

 

Florin Cîțu a anunțat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României 

 

”Am adoptat proiectul de Hotărâre privind prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 12 iunie, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, a anunțat Cîțu.

Șeful Guvernului a prezentat și unele măsuri de relaxare care vor intra în vigoare în perioada următoare.

”Se redeschide punctul de trecere a frontierei României cu Republica Moldova la Rădăuți-Prut, județul Botoșani. Se permite, în data de 28 iunie 2021, participarea la evenimentul sportiv organizat în cadrul optimilor Campionatului European de fotbal UEFA 2020 cu până la 50% din capacitatea maximă a tribunelor.

Al treilea lucru important, permiterea organizării și desfășurării în aer liber a evenimentelor, întrunirilor în cadrul campaniei electorale parțiale din data de 27 iunie, cu participarea unui număr de până la 1.000 de persoane. Extinderea numărului de persoane care să participe la evenimente private, nunți și botezuri, la maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană”, a mai spus Florin Cîțu. Numărul maxim de 200 de participanți este valabil dacă persoanele au fost vaccinate, sunt testate sau au trecut prin infecția cu coronavirus. 

La evenimentele care au loc în exterior nu există o limită a participanților, dacă aceștia sunt vaccinați anti-COVID-19 sau au trecut prin boală. 

Dacă participanții nu sunt nici vaccinați, nici testați pentru infecția cu coronavirus, limitele rămân aceleași ca până acum: 50 de persoane în interior și 70 în exterior.Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

De asemenea, Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) privind prelungirea stării de alertă prevede și „aplicarea măsurii carantinei cu privire la cetățenii străini și apatrizi care  sosesc în România, pentru participarea la meciurile de fotbal din cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 în funcție de încadrarea țărilor/teritoriilor din care sosesc în zone de risc epidemiologic”. 

Hotârârea numărul 38 a CNSU poate fi consultată AICI, iar Anexa acesteia care cuprinde toate măsurile aplicate în perioada stării de alertă, poate fi consultată AICI.

Citeşte mai multe despre:   Florin Citu,   stare de alerta