Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Starea lui Dănuț, copilul care a stat 11 ore blocat într-un puț, se ameliorează. Medic: "Copilul a putut fi detubat şi acum respiră spontan"

Starea lui Dănuț, copilul care a stat 11 ore blocat într-un puț, se ameliorează. Medic: "Copilul a putut fi detubat şi acum respiră spontan"

Un articol de: - 27 Apr 2017, 20:25
Starea lui Dănuț, copilul care a stat 11 ore blocat într-un puț, se ameliorează. Medic: "Copilul a putut fi detubat şi acum respiră spontan" Eveniment

Vești bune de la Spitalul "Grigore Alexandrescu” din Capitală privind starea de sănătate a copilul de 1 an și 8 luni care a stat timp de circa 11 ore blocat într-un puț după ce a scăpat de sub supravegherea părinților și a căzut la circa 16 metri adâncime.

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al spitalului, a anunțat că acesta a fost detubat și acum respiră de unul singur, fiind ținut în continuare într-o ușoară sedare, dar starea micuțului se va îmbunătăți.

"Copilul a putut fi detubat şi acum respiră spontan, dar este ţinut încă sub o uşoară sedare. Pare că este prezent, urmăreşte cu privirea şi să sperăm că starea lui se va îmbunătăţii", a declarat, joi seară, Raluca Alexandru, pentru Digi24.

Dănuț este în continuare internat în secția de terapie intensivă a Spitalul "Grigore Alexandrescu” din Capitală. Acesta a fost ținut pe aparate pentru că plămânul în care sunt germeni să îşi revină sub tratament cu antibiotic.

Medicul mai spunea că în următoarele zile va veni şi un neurolog să îl vadă pe copil, dar pentru o evaluare neorologică corectă acesta trebuie să fie treaz, să respire fără ajutorul aparatelor.

Copilul a stat marți circa 11 ore blocat în puțul din curtea case părinților săi din localitatea Balta Sărată, judeţul Teleorman până salvatorii au reușit să îl scoată. După ce i-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD şi transportat la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din Bucureşti, unde este internat în secţia de Terapie Intensivă.

Citeşte mai multe despre:   stare de sanatate,   spital,   Teleorman