Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Statistici îngrijorătoare privind vaccinarea: 12% din părinții din Suceava refuză direct imunizarea copiilor, alți 30 % "mascat"

Statistici îngrijorătoare privind vaccinarea: 12% din părinții din Suceava refuză direct imunizarea copiilor, alți 30 % "mascat"

Un articol de: - 09 Aug 2017, 17:06
Eveniment

În plină epidemie de rujeolă în România, Direcția de Sănătate Publică (DSP) face publice statistici îngrijorătoare privind vaccinarea copiilor. Astfel, 12% din părinții din Suceava cu copii înscriși la medici de familie au refuzat vaccinul împotriva rujeolei.

În plus, directorul DSP, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu a mai afirmat că alți 30 au "refuzat mascat" imunizare copiilor împotriva rujeolei.

Acest "refuz mascat" este explicat de medic ca fiind cel în care părinții sunt plecați din țară și astfel nu își duc copii să fie vaccinați, cât și acei părinți care deși sunt anunțați să vină să își vaccineze copilul nu se prezintă fără a anunța un refuz direct.

"Adică, părintele nici nu-și asumă prin semnătură refuzul vaccinării, dar nici nu se prezintă la medicul de familie pentru a vaccina copiii", explică medicul Cătălina Zorescu, conform hotnews.ro.

Directorul DSP a precizat că în luna iulie au fost imunizați 2.006 de copii, un plus considerabil față de luna precedentă, dar în continuare există un număr mare de restanțieri, cei mai mulți cu vârste între 5-9 ani, motiv pentru care Zorescu cere medicilor și autoritățile să sporească eforturile de convingere ale părinților ce refuză constant acest lucru.

În Suceava sunt și aproximativ 1.200 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani, înscriși pe listele medicilor de familie, care nu au administrată nicio doză de vaccin ROR.

Directorul DSP a mai comunicat că la nivelul județului Suceava a fost reclamat un medic la Colegiul Medicilor pe motiv că s-ar fi exprimat împotriva vaccinării afirmând că "sunt nocive, omoară copiii".

Citeşte mai multe despre:   vaccin,   Suceava,   refuz
 
 
 
Loading...