Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Statuia "Leul - simbolul orașului Ierusalim", inaugurată în Bucureşti în vechiul cartier evreiesc (VIDEO)

Statuia "Leul - simbolul orașului Ierusalim", inaugurată în Bucureşti în vechiul cartier evreiesc (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 03 Dec 2018, 20:50
Statuia "Leul - simbolul orașului Ierusalim", inaugurată în Bucureşti în vechiul cartier evreiesc (VIDEO) Eveniment

Cu prilejul împlinirii a 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte româno-israeliene a fost inaugurat monumentul "Leul Ierusalimului", lucrare plasată în vechiul cartier evreiesc din Bucureşti, în piaţa ce îi poartă numele. La ceremonia de dezvelire a monumentului au fost prezenţi reprezentanți de marcă ai spațiului public, academic și cultural.

Primăria Municipiului Bucureşti prin Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în colaborare cu Ambasada Israelului la Bucureşti şi Fundaţia Lauder Reut au inaugurat monumental de for public "Leul - simbolul orașului Ierusalim", în Piața Leul Ierusalimului din București. 

La baza realizării din bronz a monumentului de for public stă opera colectivă cu aceeași denumire, creată în scop caritabil de tineri artiști israelieni în vederea obținerii de fonduri pentru persoane cu dizabilități. Aceasta a fost donată de Consiliul Local al Ierusalimului prin Fundația Reut Primăriei Capitalei în semn de prietenie la ceas aniversar. De asemenea, restaurarea unei părţi din vechiul cartier evreiesc a constituit-o şi reabilitarea clădirii Academician Nicolae Cajal, sediul liceului Lauder Reut. 

"Donaţia Primăriei din Ierusalim şi a domnului primar va putea fi văzută de toţi bucureştenii şi de vizitatori. Contribuţia noastră a fost practic să îmbrăcăm în bronz monumentul primit ca donaţie, ceea ce am făcut cu mare respect. Aceasta este o cauză mai mult decât nobilă, este vorba de un principiu pe care eu l-am moştenit şi îl voi transmite şi fiilor fiilor mei, acela de a ne respecta relaţiile tradiţionale cu ţările prietena, acela de a îi respecta pe eroii neamului nostru, acela de a prezerva cultura patrimoniul naţional şi de a încerca prin posibilităţile noastre, ale generaţiei actuale, să cultivăm cât mai multe relaţii, nu doar simbolice, cu toate ţările prietene, cu toate popoarele prietene cu care avem legături vizibile şi invizibile, sufleteşti şi diplomatice", a afirmat primarul general Gabriela Firea.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.


 

Citeşte mai multe despre:   Israel,   Gabriela Firea