?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Statul ”intervine ferm” în cazul Hexi Pharma: Oamenii care au cerut o anchetă obiectivă, amendați de aceleași autorități care l-au lăsat neatins 10 ani pe Condrea și dezinfectanții săi diluați

Statul ”intervine ferm” în cazul Hexi Pharma: Oamenii care au cerut o anchetă obiectivă, amendați de aceleași autorități care l-au lăsat neatins 10 ani pe Condrea și dezinfectanții săi diluați

Un articol de: - 08 Iun 2016, 17:41
Eveniment

Amendată pentru că şi-a exprimat opinii referitoare la situaţia spitalelor din România! Este cazul revoltător al unei reprezentate de ONG care are de plătit autorităţilor 3.500 de lei pentru că a îndrăznit să protesteze pe 6 mai, cerând spitale mai curate, salarii mai bune pentru medici și condiții umane pentru pacienți.

Carmen Uscatu a ieşit în stradă pe 6 şi 7 mai, după apariția articolelor despre Hexi Pharma. A cerut, împreună cu alţi protestatari, spitale mai curate, salarii mai bune pentru medici și condiții umane pentru pacienți. S-a ales cu două amenzi în valoare totală de 3.500 de lei.

Motivarea autorităţilor este uimitoare:

 „A organizat o adunare publică nedeclarată și neînregistrată pentru exprimarea unor opinii referitoare la situația spitalelor din România, iar pe timpul desfășurării acesteia a condus activitățile participanților dirijând acțiunile și scandările acestora. De asemenea, pe toată durata desfășurării a transmis celorlalți participanți mesaje de organizare a unor noi adunări publice, în zilele următoare", se arată în procesul verbal.

Întreaga situaţie este adusă acum în atenţia publicului de Cătălin Tolontan. Femeia, care este şi preşedintele ONG-ului "Dăruieşte viaţă", spune că va discuta cu avocaţii dacă va plăti sau nu amenzile, se arată într-un artiicol publicat pe tolo.ro.

“Legea ne permite să manifestăm când e vorba, printre altele, de comemorări. Noi am comemorat #Colectiv și ceilalți morți, cei care au pierit din cauza infecțiilor nosocomiale nedeclarate”, a spus femeia.

Amenzile autorităţilor, aceleaşi care timp de 10 ani nu au anchetat în niciun fel Hexi Pharma, nu au de gând să o oprească pe Carmen Uscatu, care merge mai departe cu solicitările.

“Noi am spus de multă vreme că, în multe situații, bolnavii nu mor de cancer, ci de infecții nosocomiale. Cazul Hexi Pharma nu a fost decât confimarea dureroasă a acestei realități. Vom continua să strângem bani și să finanțăm camere sterile în spitale. Am făcut asta la Spitalul de Oncologie, vom continua să o facem!”, a mai spus Carmen Uscatu.

 

Citeşte mai multe despre:   ONG,   Tolontan,   Hexi Pharma
 
 
 
Loading...